Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εκστρατεία μετρήσεων αρτηριακής πίεσης το Σάββατο 17 Μαΐου

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης στις 17 Μαΐου 2014, η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνει δράσεις που θα περιλαμβάνουν μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ενημέρωση του κοινού για την υπέρταση, σε κεντρικά σημεία των μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας. Οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της σωστής μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και τη διαχείριση της υπέρτασης.
Στην πόλη της Καλαμάτας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 17 του μηνός, από τις 10.00 έως τις 13.00, στην Κεντρική Πλατεία / Βασιλέως Γεωργίου.
 
Η ΥΠΕΡΤΑΣΗ
 
Η αρτηριακή υπέρταση, δηλαδή η αυξημένη αρτηριακή πίεση που ασκεί το αίμα στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, είναι μία πάθηση χωρίς συμπτώματα, γεγονός που την καθιστά πιο επικίνδυνη όταν δεν ελέγχεται, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης σοβαρών και πιθανώς θανατηφόρων παθήσεων. Έτσι, είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος της πίεσης, από πάσχοντες και μη, για να διασφαλιστεί ο έλεγχος, η πρόληψη, αλλά και η ορθή θεραπεία της.
Η υπέρταση είναι μία από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόωρης νοσηρότητας και θνητότητας, καθώς υπολογίζεται ότι ευθύνεται για το 6% των θανάτων διεθνώς. Η μη καλά ρυθμισμένη αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιοπάθειας (στηθάγχη, έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια), αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης των νεφρών και των ματιών. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για το 62% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και το 49% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.
Στη χώρα μας 2.000.000 άνθρωποι πάσχουν από υπέρταση ενώ η κατάσταση εντείνεται λόγω οικονομικής δυσπραγίας και ανεργίας.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech