Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εγκαινιάσθηκε η 3η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας

Γιορτή ψυχαγωγίας με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, καθώς και με καλλιτεχνικές και λαογραφικές εκδηλώσεις, με επιστημονική ενημέρωση και παροχή συμβουλών σε θέματα αστικής γεωργίας, αλλά και με ευκαιρίες για αγορές ανθέων και διαφόρων εφοδίων, αφού οι εκθέτες πωλούν με έκπτωση τα είδη τους, αποτελεί η 3η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας.

anth-ekth 7

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων της Εκθέσεως, το Σάββατο 31 Μαΐου στις 20.30,ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τέλεσε Αγιασμό. Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η 3η Ανθοκομική Έκθεση, ευχήθηκε καλή επιτυχία και προέτρεψε δημότες και επισκέπτες να επισκεφθούν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, να ενημερωθούν και να επωφεληθούν από τις καλές τιμές.

anth-ekth 2

Μετά την κοπή της κορδέλας, παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου, το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί την έκθεση, που φέτος έχει περισσότερους εκθέτες σε σχέση με πέρυσι.

anth-ekth 14

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ

Σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουνίου, ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια, για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας συμμετέχει στα εργαστήρια με διάφορες κατασκευές όπου χρησιμοποιούνται υλικά από τη φύση (φύλλα, καρποί κ.λπ.) και ο τίτλος της δράσης αυτής είναι «Δημιουργώ με φαντασία και υλικά από τη φύση».

ekpaideutika geo

Η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οργάνωσε ένα εργαστήριο γραμμικής γραφής Β΄, με τίτλο «Τα άνθη της πινακίδας». Οι μαθητευόμενοι γραφείς κατέγραψαν άνθη και βότανα του εργαστηρίου αρωματοποιΐας του ανακτόρου του Νέστορα.

 ekpaidutika eforeia arxaiotiton 1

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησε εργαστήρια κατασκευής στεφανιών από χαρτί και πηλό με τίτλο: «Καλημέρα λουλούδια».

ekpaideutika faris 1

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνδημιούργησε με τη «Φάρις» τα «κινητά εργαστήρια οργανοποιΐας» με βραχυχίτωνες και τίτλο: «Βραχυχιτωνιάδα ΙΙ - τα τραγούδια των δέντρων».

ekpaideutika a vathmia

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια με δραματοποίηση αρχαίων μύθων με θέμα τα λουλούδια και τίτλο «Μύθοι και φυτά».

ekpaideutika kpe

Το Re: Think Project πραγματοποίησε εργαστήρια οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης.

Τα εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια θα συνεχισθούν καθημερινά, τα πρωινά, μέχρι και την Παρασκευή 9 Μαΐου, με τη συμμετοχή  σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech