Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μουσική εκδήλωση από δασκάλους και μαθητές της Δημοτικής Φιλαρμονικής στις 21 Ιουνίου

Το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 11.00, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο Δημαρχείο, μαθητές και δάσκαλοι της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θα παίξουν για τη μουσική, που είναι για αυτούς αγάπη και τρόπος έκφρασης, γιορτάζοντας έτσι την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Οι μικροί μας μουσικοί θα παίξουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο κομμάτια, αφιερώνοντάς τα στη μουσική!

Στην εκδήλωση θα μετάσχουν το τμήμα Χορωδίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, η μπαντίνα, στην οποία μετέχουν παιδιά, αλλά και μικροί μαθητές σε ατομικό πρόγραμμα. Τα παιδιά, ηλικίας 6 έως 14 ετών, θα πλαισιώσουν οι δάσκαλοί τους.

music

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982, με πρωτοβουλία του Τζακ Λανγκ (Jack Lang), Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας τότε, και τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.

Αυτή η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε πέρα από τα γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής διεξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου, στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech