Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ανάβαση στο βουνό των Θεών το Σαββατοκύριακο με τον Ορειβατικό Καλαμάτας

Στον Όλυμπο θα εκδράμει το Σαββατοκύριακο ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Συλλόγου:

«Κάποιοι ορειβατικοί προορισμοί επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε χρόνο από το σύλλογο μας. Εύλογα θα ρωτήσει κάποιος το λόγο, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν βουνά που έχουμε να πάμε καιρό, τη στιγμή που υπάρχουν διαδρομές που δεν έχουμε ακόμη περπατήσει. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτός που θα εκφράσει την παραπάνω απορία δεν θα έχει επισκεφτεί τον Όλυμπο. Γιατί ο Όλυμπος είναι μια περιοχή που η μια φορά δεν είναι αρκετή, γιατί επίσης οι διαδρομές στο βουνό αυτό είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να τις εξαντλήσεις. Ο Όλυμπος αποτελεί ένα από τα ωραία σημεία της Ελλάδας, ο Όλυμπος είναι ένα βουνό που πάντα σε καλεί να επιστρέφεις σε αυτό. Και ναι δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένας από τους ποιο σπουδαίους πολιτισμούς του παρελθόντος τοποθέτησε ακριβώς εδώ ότι πιο ιερό είχε: τους Θεούς του.

olumpos

Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής 4/7, με προορισμό τους πρόποδες του βουνού όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Το Σάββατο 5/7 θα γίνει ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών από τη διαδρομή της Πετρόστρουγκας και την Κυριακή 6/7 η επιστροφή μέσω της διαδρομής που καταλήγει στο σημείο Πριόνια. Ανάλογα με τις συμμετοχές θα εξεταστεί και η δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής.

Βαθμός δυσκολίας: 4+

ώρες πορείας: πάνω από 8

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 21.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ., 6977716580.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης 2/7) ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.»

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech