Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εγκαίνια αύριο για την έκθεση ζωγραφικής της Γκέρντα Καζάκου, στην Κορώνη

Εγκαίνια της έκθεσης με έργα ζωγραφικής της Γκέρντα Καζάκου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Ιουλίου και ώρα 21.00, με ζωντανή μουσική. Η έκθεση, σε επιμέλεια της Αργυρής Βασιλάκου, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κορώνης και θα φιλοξενείται έως τις 22 Ιουλίου στο κεντρικό κτήριο του Μανιατάκειου  Ιδρύματος στην Κορώνη. Μπορεί κανείς να την επισκεφθεί καθημερινά από τις 19.00 μέχρι τις 23.00 και τίτλος της είναι: “The Gothic glancing at the Greek”.

manaiatakeio

Τα έργα που εκθέτει η ζωγράφος αναφέρονται σε δύο διαφορετικές πραγματικότητες, αυτή των ονείρων και της ελπίδας και εκείνη των απειλών. Τα όνειρα συνδέονται με τα λιμάνια και τη θάλασσα, υποδηλώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα, ενώ οι απειλές πηγάζουν από πολιτισμικές ρωγμές και περιβαλλοντικές ανισορροπίες.  

pinakas

Οι ερμηνείες της έχουν ως έναυσμα τη μετακίνησή της από τον γερμανικό στον ελληνικό χώρο και καλούν σε αναστοχασμό γύρω από την σημερινή πραγματικότητα και το μέλλον.

Ως προς το στυλ, τα έργα μεσολαβούν ανάμεσα σε αφαίρεση και ρεαλισμό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που θα ήταν δυνατόν να ονομασθεί «μαγικός ρεαλισμός». Οι συνθέσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη εσωτερική ένταση. Ένα μέρος των έργων της ζωγράφου δίνει την ψευδαίσθηση ισορροπημένων καταστάσεων που όμως απειλούνται κάθε στιγμή με κατάρρευση, ενώ ένα άλλο παραπέμπει σε δυνατότητες που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί.                                               

Η Γκέρντα Καζάκου

Η Γκέρντα Struck- Καζάκου γεννήθηκε στο Χαϊλιγκενχάφεν της Γερμανίας, πόλη με λιμάνι στη Βαλτική θάλασσα. Μετά από  σπουδές σε Βερολίνο, Κίελο και Φρανκφούρτη,  της απονεμήθηκε  διδακτορικό δίπλωμα. Έχει πλέον από καιρό την έδρα της στην Ελλάδα. Έργα της παρουσιάσθηκαν σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ επιλέχθηκαν για εξώφυλλα βιβλίων που εκδόθηκαν στην Ελλάδα και στη Γερμανία.  Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Καζάκο και έχουν ένα γιο. 

afisa.pngmanaiatakeio.jpgpinakas.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech