Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Έκθεση – αφιέρωμα στο μεγάλο χαράκτη Α. Τάσσο

Έκθεση – αφιέρωμα στο μεγάλο χαράκτη Α. Τάσσο, κατά κόσμον Αναστάσιο Αλεβίζο, συνδιοργανώνουν με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Λευκοχωριτών.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Το θέρος στη μεσσηνιακή γη» και πραγματοποιείται στη γενέτειρά του, τη Λευκοχώρα Μεσσήνης, στον τόπο που τον καθόρισε και τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή. Από αυτόν τον τόπο άντλησε έμπνευση για τις δημιουργίες του και δύναμη για τις δράσεις του. Στο τοπίο των χωραφιών της ιδιαίτερης πατρίδας του υπάρχουν οι απλοί άνθρωποι, οι εργάτες της γης, τα όνειρα και οι αγωνίες τους, οι καθημερινές μικρές και μεγάλες χαρές, οι λύπες, ο αγώνας για επιβίωση.

Το αφιέρωμα θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 31 Αυγούστου και σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθούν έκθεση φωτογραφιών του καλλιτέχνη, καθώς και έκθεση με πρωτότυπα έργα του, με ώρες λειτουργίας 18.00 έως 20.30 καθημερινά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκοχώρας. Μία ώρα αργότερα θα προβληθεί ταινία για τη ζωή και το έργο του Α. Τάσσου και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, στις 20.30 θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με θέμα το χαράκτη και τη χαρακτική τέχνη.

Η Πολιτιστική Ομάδα «Α. Τάσσος», σε ενημερωτικό της δελτίο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οραματίζεται «τη δημιουργία ενός Μεσογειακού Κέντρου Χαρακτικής. Πρόκειται για μια ιδέα η οποία είχε προκύψει από τότε που ο Δήμος Καλαμάτας πήρε την απόφαση να ονομάσει την Εθνική Πινακοθήκη Καλαμάτας σε «Α. Τάσσος». Τότε, το Πανεπιστήμιο Τρίπολης μαζί με το Δήμο Μεσσήνης, το Δήμο Πεταλιδίου (στην πόλη του οποίου έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του ο Α. Τάσσος) και το Κατσουλίδειο Μουσείο Μεσσήνης προέκριναν την ιδέα να γίνει η Μεσσηνία κέντρο χαρακτικής της Μεσογείου».

Tassos-erga.jpgtassos.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech