Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Εικόνες μουσικής… σε ηχοχρωμάτων τόπους» από την Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει την προσεχή Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τη μουσική παράσταση του Μάνου Αβαράκη «Εικόνες μουσικής… σε ηχοχρωμάτων τόπους».

Ο κορυφαίος σολίστας της φυσαρμόνικας και των αυλών Μάνος Αβαράκης παρουσιάζει συνθετική δουλειά του πάνω σε ποίηση Νεοελλήνων ποιητών – Κ. Π. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Ο. Ελύτη, Ν. Καββαδία, Μ. Πολυδούρη, Γ. Σκαρίμπα, Α. Ασλάνογλου–, πλαισιωμένη από λυρικές μελωδίες ποικίλων μουσικών  παραδόσεων –Greensleeves, La Llorona, Ederlezi, Scarborough fair κ.λπ.

 Συμμετέχουν οι εξαίρετοι συνεργάτες του:

  • Η Άννυ Ονουφρίου, τραγούδι
  • H συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη, πιάνο, ακορντεόν, μαντολίνο, τραγούδι
  • Ο Κωνσταντίνος Θεμελής, αφήγηση, απαγγελία, τραγούδι, κείμενα,  σκηνοθετική επιμέλεια.

Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής και  διοργανώνεται για τους φίλους της μουσικής και του θεάτρου, προς τιμή του δάσκαλου και μουσικού Μάνου Αβαράκη, ο οποίος για είκοσι περίπου χρόνια δίδαξε στα παιδιά της Καλαμάτας την αγάπη για τη μουσική, μέσα από ένα «απλό» αλλά γλυκόλαλο μουσικό όργανο, τη φλογέρα.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και για φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνους και άνεργους 6 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο.

a 1

ΜΑΝΟΣ ΑΒΑΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο με ράμφος και μουσική μπαρόκ στην Ecole Normal de Musique του Παρισιού, ενώ είναι αυτοδίδακτος στη διατονική φυσαρμόνικα. Είναι ο πρώτος σολίστ της φυσαρμόνικας που την καθιέρωσε ως αυτοτελές όργανο σε ορχηστρικά σύνολα.

Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και το ορχηστρικό σύνολο Μάνος Χατζιδάκις σε συναυλίες που δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής. Από το 1974 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 500 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ορχήστρες υπό τη διεύθυνση των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστου Λεοντή, Διονύση Σαββόπουλου, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Λουκιανού Κηλαϊδόνη κ. ά., με τους περισσότερους από τους οποίους έχει συνεργαστεί και δισκογραφικά.

a

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και με το Θέατρο Τέχνης, σε παραστάσεις αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο.

Έπαιξε φυσαρμόνικα σε ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του Ζυλ Ντασσέν και του Μιχάλη Κακογιάννη. Το 1996 κυκλοφόρησε ο δίσκος του «21 ελληνικά ταξίδια», που περιέχει διασκευές παραδοσιακών σκοπών για σύνολο φλάουτων με ράμφος .

Εργάστηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας επί 20 χρόνια και δημιούργησε σ’ αυτό την τάξη φλάουτου με ράμφος.

a.jpga_1.jpga_2.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech