Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πρόβες για το έργο «Αλλοίμονο στους νέους»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για το ανέβασμα του έργου των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Αλλοίμονο στους νέους», από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται καθημερινά και με μεγάλη επιτυχία παραστάσεις για σχολεία από την Παιδική Σκηνή, με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτιάς».
Το «Αλλοίμονο στους νέους», μια ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ, γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1961, σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Η πρώτη προβολή έγινε στις 30-10-1961. Είχε παιχτεί αρχικά στο θέατρο (με τους ίδιους πρωταγωνιστές) και λόγω μεγάλης επιτυχίας μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Αρχικά, ο πρωταγωνιστικός ρόλος είχε προταθεί στον Ντίνο Ηλιόπουλο, αλλά αυτός τον απέρριψε και έτσι τον έπαιξε ο Δημήτρης Χορν, κερδίζοντας το Α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1961.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα - Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.
 
alloimono-stous-neous_1.jpgalloimono-stous-neous_2.jpg
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech