Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

«Αλλοίμονο στους νέους»: πρεμιέρα στο ΔΗΠΕΘΕΚ το Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάστηκε και δεύτερη παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, μετά το «Όνειρο θερινής νυχτιάς», παρά τις όποιες δυσκολίες και την οικονομική στενότητα. 
Το «Αλλοίμονο στους νέους» είναι το έργο που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 21.00 και θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Αθανάσιος Ηλιόπουλος και οι συντελεστές της παράστασης, αποκάλυψαν κάποια από τα στοιχεία της, όπως ότι είναι ένα έργο διαχρονικό και νοσταλγικό, που θα κάνει το κοινό να χαμογελάσει, να συγκινηθεί αλλά και να προβληματιστεί. 
 
alloimonostousneous
 
Το «Αλλοίμονο στους νέους» είναι μια ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ και γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1961, σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Η πρώτη προβολή έγινε στις 30-10-1961. Είχε παιχτεί αρχικά στο θέατρο (με τους ίδιους πρωταγωνιστές) και λόγω μεγάλης επιτυχίας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Αρχικά, ο πρωταγωνιστικός ρόλος είχε προταθεί στον Ντίνο Ηλιόπουλο, αλλά αυτός τον απέρριψε και έτσι τον έπαιξε ο Δημήτρης Χορν, κερδίζοντας το Α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1961.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.

alloimonostousneous.jpgalloimonostousneous_1.jpgalloimonostousneous_2.jpgalloimonostousneous_3.jpgalloimonostousneous_4.jpgalloimonostousneous_5.jpgalloimonostousneous_6.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech