Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε η αφιερωμένη στον Α. Τάσσο έκθεση χαρακτικής

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή  30 Ιανουαρίου 2015, με μεγάλη επιτυχία, η έκθεση χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»  με τίτλο «Εσύ και εμείς».
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε  με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του χαράκτη Α. Τάσσου (Αλεβίζου), το όνομα του οποίου φέρει η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας.  Η έκθεση περιελάμβανε 24 σημαντικά έργα σύγχρονης χαρακτικής τέχνης, που φιλοτέχνησαν οι: Αρφαράς Μιχάλης,  Γουρζής Γιάννης,  Κώτσιου Κωνσταντίνα, Πιρουνίδης Απόστολος,  Σχοινά Μαρία,  Τσαλαματά Βασιλική, οι οποίοι είναι οι έξι καθηγητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, που διδάσκουν στον Τομέα Χαρακτικής. 
Η έκθεση είχε μεγάλο εικαστικό ενδιαφέρον, προσέφερε στο κοινό μια εικόνα από το σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι και αποτέλεσε μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός για την σύγχρονη ελληνική τέχνη. Οι πολλές διαφορετικές εφαρμογές των τεχνικών της χαρακτικής, τόσο παραδοσιακές όσο και σύγχρονες- πρωτοποριακές, έδωσαν την ευκαιρία σε ειδικούς αλλά και στο φιλότεχνο κοινό να μελετήσουν τις τεχνικές όπως αυτές εξελίσσονται και  χρησιμοποιούνται, καλύπτοντας όλη την γκάμα της σύγχρονης χαρακτικής τέχνης.
Συγχρόνως, παρουσιάστηκαν έργα του χαράκτη  Α. Τάσου, που ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης.
Την έκθεση επισκέφθηκε πλήθος φιλοτέχνων όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Πινακοθήκης Παναγιώτη Λαμπρινίδη, καθώς και ομαδικές επισκέψεις από σχολεία της Μεσσηνίας.
Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για την παραχώρηση των έργων τους προκειμένου να εκτεθούν, αλλά και για την παρουσία τους στην έκθεση. Η Δημοτική Πινακοθήκη έχει στόχο να παρουσιάζει αξιόλογες εικαστικές εκθέσεις, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια και έχοντας μοναδικό κριτήριο των επιλογών της την εικαστική ποιότητα των έργων.
Σε συνέχεια αυτής της έκθεσης, θα ακολουθήσει δημιουργία εργαστηρίου χαρακτικής, όχι με μορφή σεμιναρίου, αλλά διαρκείας, με σκοπό την  ολοκληρωμένη γνώσης της αξιόλογης αυτής τέχνης .
 
Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» Παπάζογλου 5, Καλαμάτα                  
τηλ. 2721088991, 2721028864

ekthesi_1.jpgekthesi_2.jpgekthesi_3.jpgekthesi_4.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech