Στην καρδιά του Ταϋγέτου με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Ήρθε η στιγμή για όποιον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον Ορειβατικό σε πιο απαιτητικές διαδρομές. Ήρθε η στιγμή για μιαν ιδιαίτερη διαδρομή, βαθιά κρυμμένη στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού Ταϋγέτου. Ο Ταΰγετος, όσες φορές κι αν τον επισκεφθεί κανείς, πάντα θα έχει κάτι καινούργιό να του δώσει και να αποκαλύψει μέσα από τον ανεξάντλητο πλούτο των διαδρομών του.

Η εξόρμηση της προσεχούς Κυριακής 11 Μαΐου αφορά, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στο Τσεριώτικο μονοπάτι για τις κορυφές του Ταϋγέτου.

Η αναχώρηση θα γίνει από την Καλαμάτα το απόγευμα του Σαββάτου 10 Μαΐου στις 17.00. Σημείο εκκίνησης τα γραφεία του Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο και σημείο προορισμού το δάσος της Βασιλικής, όπου θα γίνει διανυκτέρευση.

Το πρωί της Κυριακής, με αφετηρία τον Άγιο Δημήτριο, θα γίνει ανάβαση στο διάσελο Μουσγιά (υψόμετρο 2.000 μέτρα), από όπου οι ορειβάτες θα απολαύσουν την εκπληκτική θέα των κορυφών. Από εκεί θα κατηφορίσουν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, για να βρεθούν στο μονοπάτι που περνάει ψηλά μέσα στο Στενό Λαγκάδι, απέναντι από τους πρόποδες του Χαλασμένου. Στη συνέχεια, θα βρεθούν στο Διλάγκαδο και η πορεία θα καταλήξει στο  Εξωχώρι, μέσω του Βυρού.

Βαθμός δυσκολίας: 3

Ώρες πορείας: 10

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, κάθε βράδυ μετά τις 21.00, τηλ. 27210 97733 και στο 6947 533764.

Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 9 Μαΐου.

eos.jpg

 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση