Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας στο Δημαρχείο

Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενο από το Θανάση Πετράκο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας και το Βασίλη Τσουλάκο, συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και ενημέρωσε τα μέλη της για τα προβλήματα που προκάλεσε το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες, στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, στις δημοτικές και άλλες υποδομές κ.λπ. Αναφέρθηκε, επίσης, στην κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση της λειτουργίας των βασικών υποδομών, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, για τον καθαρισμό ιδιωτικών και δημοσίων κτηρίων και την απομάκρυνση αχρήστων υλικών, καθώς και για την καταγραφή των ζημιών σε δημοτικές υποδομές, κατοικίες και οικοσκευές, όπως και στην αγροτική παραγωγή, το πάγιο ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο και τις υποδομές γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ αναφέρθηκαν σε γενικά και επιμέρους ζητήματα και εξέφρασαν τις θέσεις και απόψεις του πολιτικού τους φορέα για τα προβλήματα από το πλημμυρικό φαινόμενο και την αντιμετώπισή τους.
Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε προς τα μέλη του κλιμακίου της ΛΑΕ ότι η αναλυτική καταγραφή ζημιών και η αποτίμηση του κόστους ολοκληρώνεται σήμερα. Αύριο, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, ο ίδιος θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να θέσει τα προβλήματα, με τεκμηριωμένα υπομνήματα, υπόψη της Κυβέρνησης σε σχετική σύσκεψη.
Τα πορίσματα θα τεθούν υπόψη και της ΛΑΕ, από τους εκπροσώπους της οποίας ο Π. Νίκας ζήτησε συνδρομή στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών που προκάλεσε το πλημμυρικό φαινόμενο.

P9131344_Medium.JPG

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση