Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ενημερωτικές ομιλίες στα ΚΔΑΠ από τη διεπιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο ενημερωτικές ομιλίες με τίτλο: «“Μορφές βίας” – Σεξουαλική βία και άλλες μορφές κακοποίησης»  από τη διεπιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ της Κ.Ε.ΦΑΡΙΣ και του Δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στο 9ο και 6ο ΚΔΑΠ, τα στελέχη (Βασιλική-Σοφία Κατσίποδα, Κοινωνιολόγος, Μαρία Στρατάκου, Κοινωνική Λειτουργός και Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Ψυχολόγος) παρουσίασαν θέματα σχετικά με τη βία, τα είδη και τις μορφές της, με σκοπό την αναγνώριση και την άμεση αντιμετώπιση κακοποιητικών συμπεριφορών από τα παιδιά. Μέσα από τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και βιωματικών ασκήσεων, προωθήθηκε η μετάδοση λειτουργικών τρόπων επικοινωνίας, καθώς και η άρση βίαιων και καταχρηστικών συμπεριφορών. Κεντρικός άξονας των παρουσιάσεων ήταν η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας και η έγκαιρη αντιμετώπιση και διαχείριση μέσα από την αντίσταση και την αναζήτηση βοήθειας.

Είναι σημαντικό σε μία κοινωνία που σήμερα νοσεί και μετρά πολλαπλά επεισόδια βίας και κακοποίησης, να προετοιμάζεται μία νέα γενιά, που θα δώσει ελπίδα, μέσα από την αντικατάσταση στερεοτυπικών και δυσλειτουργικών πεποιθήσεων για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων. Για αυτό το σκοπό, θα πρέπει να υποστηρίζεται η υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών, οι οποίες σηματοδοτούν το εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον, όπου θα πρεσβεύει ο σεβασμός για τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η πράξη με τίτλο: « Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Για να δείτε το φωτογραφικό μας υλικό πατήστε εδώ 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech