Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παρέα με τους φίλους μου

Ο πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους. Πόσες όμορφες στιγμές και εμπειρίες έχουμε μοιραστεί με τους φίλους μας σε συναυλίες, χορούς και κάθε είδους μορφής πολιτισμού; Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, στις 30 Ιουλίου, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ πραγματοποίησαν τον μήνα Ιούλιο τη δράση με θέμα: «Παρέα με τους φίλους μου».

Τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του εργαστηρίου Τέχνης & Πολιτισμού πραγματοποίησαν μια σειρά δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες γνώρισαν και κατανόησαν τη δύναμη και τα οφέλη της φιλίας.

Στα πλαίσια, λοιπόν, της δράσης, αρχικά παρακολουθήσαμε βίντεο με θέμα τη φιλία και συζητήσαμε το τι σημαίνει φιλία για τον κάθε ένα από εμάς και μοιραστήκαμε εμπειρίες που έχουμε ζήσει με τους φίλους μας. Έπειτα, μέσω των εικαστικών, τα παιδιά αποτύπωσαν στο χαρτί τη δική τους εικόνα για τη φιλία. Στη συνέχεια τραγουδήσαμε για τη φιλία και χορέψαμε. Τέλος, μέσω βιωματικών μεθόδων και θεατρικών παιχνιδιών ενισχύσαμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και κατανοήσαμε τους ισχυρούς δεσμούς της φιλίας, όπως η αυτοπεποίθηση, το μοίρασμα, η αγάπη, η διασκέδαση, η υποστήριξη κ.ά.

Σκοπός της δράσης ήταν μέσω του πολιτισμού να ενδυναμώσουν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των παιδιών, να μοιραστούν εμπειρίες και περιπέτειες που βιώνουν με τους φίλους τους και να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της πίστης και της αλληλεγγύης στον άνθρωπο.

Ο Αριστοτέλης μεταξύ άλλων είπε πως η Φιλία είναι μια Ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα και βασική προϋπόθεση της ευδαιμονίας. Η φιλία θέλει χρόνο, γερά θεμέλια και ανθεκτικότητα στις δοκιμασίες, γιατί στις δύσκολες, αλλά και στις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μετράμε αυτούς που πραγματικά στέκονται δίπλα μας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech