Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

«3,2,1… Γυρίζουμε σπίτι» FILM FESTIVAL Θεσσαλονίκης

FILM FESTIVAL

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας καλούν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στο διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους για παιδιά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «3,2,1… Γυρίζουμε σπίτι».

Προσκαλούμε, λοιπόν, τους μικρούς μας φίλους, που λόγω των συνθηκών της τωρινής πραγματικότητας μένουν σπίτι, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ηλικίες από 6 έως 13 ετών. Οι διαγωνιζόμενοι θα δημιουργήσουν την δική τους κινηματογραφική αφήγηση και θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν υπέροχα κινηματογραφικά δώρα.

Η διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι, είναι η εξής:

  • Να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, μέχρι τις 20 Απριλίου συμπληρώνοντας το έντυπο συμμετοχής στο παρακάτω link: https://form.jotform.com/200891662745057.
  • Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν και υπεύθυνη δήλωση, πρότυπο της οποίας θα το βρουν εδώ http://www.filmfestival.gr/images/org/educational/ipeythini-dilosi-goneon.pdf.
  • Τελευταίο και σημαντικότερο βήμα είναι να καταθέσουμε την ταινία μας, μέχρι 25 Απριλίου, στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Αφού πραγματοποιήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, εάν επιθυμείτε, στείλτε μας τις δημιουργίες σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , για να αναρτηθούν στο site του Δήμου Καλαμάτας www.kalamata.gr

Φίλοι μας! Για οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 27210-60704 και ώρες 12:00-16:00. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε τις όποιες απορίες σας με τη θεατρολόγο των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας Λεντούδη Αναστασία και γιατί όχι, αν το επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού για να μιλήσετε μαζί της, μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Παραιτέρω, αναλυτικές οδηγίες για τους νεαρούς μας κινηματογραφιστές θα βρείτε εδώ:

Α. Για την παραγωγή σας θα χρειαστεί να:

1. Δημιουργήσετε το σενάριο: Αντλήστε έμπνευση από οτιδήποτε υπάρχει γύρω σας. Εντοπίστε σε αντικείμενα, έπιπλα, ρούχα, παιχνίδια, κατοικίδια κ.α. τις στιγμές που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητας σας στις μέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και φτιάξτε την ιστορία σας! Σκεφτείτε τη συνθήκη που λένε και οι σοφοί σεναριογράφοι: Ποιός, πού, πότε, πώς και γιατί; Πώς ξεκινάει η ιστορία; Ποιός είναι ο τίτλος της; Ποιές είναι οι εκπλήξεις και ποιές οι ανατροπές που κάνουν την υπόθεση να κορυφωθεί; Και τελικά, πώς ολοκληρώνεται;

2. Ανακαλύψετε τον εξοπλισμό σας: Επιλέξτε ανάμεσα σε κινητό, tablet, laptop, φωτογραφική μηχανή, ό τι σας βολεύει!

3. Κάνετε ρεπεράζ: Εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνία του σπιτιού, του μπαλκονιού, του κήπου, της βεράντας σας και καταλήξτε στους σκηνικούς χώρους που θεωρείτε ότι είναι οι καλύτεροι για τα γυρίσματα των πλάνων σας!

4. Φτιάξτε το πλάνο σας: Ανοίξτε το φακό και διαλέξτε την απόσταση που προτιμάτε. Θέλετε να εμφανίζεται στην οθόνη σας ολόκληρο το αντικείμενο (γενικό πλάνο), μισό (μεσαίο) ή μια λεπτομέρεια (κοντινό πλάνο);

5. Αξιοποιήσετε το εκπαιδευτικό υλικό που θα βρείτε στη σελίδα του ΦΚΘ, http://euforia.tiff.gr/manuals/?lang=el .

6. Κινητοποιήστε ενέργεια, πάθος και ευρηματικότητα και να τα προσφέρετε στην κινηματογραφική δημιουργία! 3,2,1 Πάμε!

Β. Για τη συμμετοχή σας θα χρειαστεί να:

- Είστε 6 – 13 ετών.

- Κινηματογραφήσετε μόνο αντικείμενα, ρούχα, έπιπλα, ό τι υπάρχει γύρω σας και όχι πρόσωπα. Συμμετοχές που περιέχουν πρόσωπα δεν θα γίνονται δεκτές εκτός και αν είναι η μουσούδα του αγαπημένου σας κατοικίδιου.

- Συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 20 Απριλίου.

- Μην ξεπερνά η ταινία σας τα 3 λεπτά.

- Χρησιμοποιήσετε την ελληνική γλώσσα, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε διαλόγους.

- Διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες που θα λάβετε από μας στις 21 Απριλίου, σχετικά με τον τρόπο αποστολής της ταινίας.

- Στείλετε την ταινία σας μέχρι τις 25 Απρίλιου.

Γ. Διαβάζουμε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής, στο http://www.filmfestival.gr/images//org/educational/oroi-girizoume-spiti.pdf

 

Γιατί τα ΚΔΑΠ στηρίζουν το Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης;

Σκοπός της συμμετοχής των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας στο διαγωνισμό είναι να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να περάσουν τα δικά τους μηνύματα.

Άρα πριν καν αρχίσουμε να φτιάχνουμε την ιστορία μας ας σκεφτούμε:

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλω εγώ να περάσω;

Ας θυμηθούμε, τη δραστηριότητα που έχουμε πραγματοποιήσει κατά καιρούς στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας μέσα απ’ το θεατρικό παιχνίδι «Φτιάξε μια ιστορία». Τα βήματα που κάναμε και μπορούμε να κάνουμε και σε αυτό τον διαγωνισμό, είναι:

1. Επεξεργάζομαι την ιδέα μου και φτιάχνω την ιστορία μου με τέτοιο τρόπο, που να έχει αρχή – μέση – τέλος .

2. Μοιράζω τους ρόλους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση προσέχω πολύ αυτό το στάδιο, διότι οι ρόλοι που θα μοιραστούν θα είναι σε αντικείμενα, ρούχα, έπιπλα ή ζώα. Στο διαγωνισμό, το αντίστοιχο στάδιο ονομάζεται «Δημιουργία Ρεπεράζ», ενότητα Α.3.

3. Όπως είδαμε στους όρους συμμετοχής, ένα έξτρα βήμα που υπάρχει στο διαγωνισμό, είναι η «Διαμόρφωση εξοπλισμού», ενότητα Α.2.

4. Στήνω την ιστορία μου ή αλλιώς «Επιλογή πλάνων». Φτιάχνω δηλαδή το σκηνικό μου περιβάλλον και αποφασίζω σε ποια σημεία του σπιτιού θα γυρίσω τις σκηνές μου, τι διαρρύθμιση επιθυμώ να υπάρχει κλπ, ενότητα Α.4.

Αν θέλετε βοήθεια μη διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε. Καλή διασκέδαση και αφήστε τη φαντασία σας να μας ταξιδέψει!!!

Αναστασία Λεντούδη

Παραπάνω χρήσιμες πληροφορίες για τον διαγωνισμό:

https://www.filmfestival.gr/el/professionals-gr/press/news-press-el/27231-3-2-1-gyrizoume-spiti-grafoume-spiti

https://www.filmfestival.gr/el/anakoinoseis/27222-diagonismos-dimiourgias-tainias-mikroy-mikous-gyrizoume-spiti

http://www.filmfestival.gr/images/org/educational/guidelines-girizoume-spiti.pdf

http://euforia.tiff.gr/manuals/?lang=el

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech