Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πέτα τα άχρηστα από το σπίτι

Ένα πολύ διαδεδομένο παιχνίδι στη Φυσική Αγωγή, που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες

 

Στόχος: ριπτική ικανότητα, ικανότητα πιασίματος, ταχύτητα αντίδρασης, ταχύτητα, οπτική αντίληψη


Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω, χρειάζεται βεβαίωση γιατρού)

Υλικά: πλαστικά μπαλάκια (όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο), δύο κουβάδες ή λεκάνες ή καλάθια,δύο καρέκλες και μια κορδέλα(για να χωρίσουμε το χώρο)

Πως παίζεται: χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ισάριθμες ομάδες. Τοποθετούμε κάθε ομάδα στο μισό γήπεδο, που είναι το Σπίτι της και της δίνουμε έναν κουβά με μπαλάκια, που είναι τα Άχρηστα. Επιλέγουμε ένα παιδί από κάθε ομάδα, που θα αδειάσει τον κουβά με τα Άχρηστα στοΣπίτι της αντίπαλης ομάδας, όταν δοθεί το σχετικό παράγγελμα. Μετά από αυτό, κάθε παιδί κάθε Σπιτιού, προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» όσο πιο γρήγορα τα Άχρηστα που έχουν έρθει στο δικό του Σπίτι, πετώντας τα στο απέναντι. Μετά από λίγο, δίνουμε τη λήξη του παιχνιδιού και οι παίκτες κάθε Σπιτιού πρέπει να μαζέψουν τα Άχρηστα που έχουν παραμείνει στο Σπίτι τους, μέσα στον κουβά τους. Νικήτρια είναι η ομάδα που έχει όσο το δυνατόν λιγότερα Άχρηστα, δηλαδή έχει το πιο«καθαρό σπίτι».

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε στα παιδιά ότι δεν επιτρέπονται οι κλωτσιές και ότι παίζουμε μόνο με τα χέρια.

Επίσης, το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο-τρία λεπτά, γιατί είναι ιδιαίτερα γρήγορο και έντονο.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέ του volley ή δύο ορθοστάτες με ελαστικό σκοινί, με σκοπό τα Άχρηστα να περνάν πάνω από το φιλέ ή το σκοινί.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το πως παίζεται, εδώ.....

Εναλλακτικά Υλικά: μπορούμε αντί για πλαστικά μπαλάκια να χρησιμοποιήσουμε μπάλες από χαρτί. Την  ιδέα μας πρότεινε η συνάδελφος Βίλη Τζίβα, ΚΦΑ στο 4ο Δ.Σ. Μελισσίων. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εφημερίδες τσαλακωμένες που θα τις στερεώσουμε με σιλοτέιπ διπλωμένες ως μπαλάκια, δηλαδή κάπως έτσι....

πετα 2

Πηγη: http://fysicedu.blogspot.com/2013/04/blog-post.html

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech