Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παιχνίδια με σχοινάκι (Μέρος 2ο)

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΑΚΙ

(ΜΕΡΟΣ 2ο)

 

Υλικά : σχοινάκια

Ηλικία : 7 +

Εκτιμώμενος χρόνος : 30 ‘ – 45’

Αριθμός ατόμων : 3+

Σκοπός : συνεργασία, ευκινησία, συγχρονισμός κινήσεων, διασκέδαση, αλληλοβοήθεια



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 

Σε συνέχεια της χθεσινής δραστηριότητας θα σας παρουσιάσω μερικά ακόμα παιχνίδια που μπορούν να πραγματοποιηθούν με σχοινάκι.

 

 5η ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ : 2 παίκτες κρατούν το σχοινάκι από τις άκρες του καθιστοί  στο έδαφος και κουνώντας το σχοινάκι οριζόντια ή κάθετα προσπαθούν να δημιουργήσουν κύματα. Ο τρίτος παίκτης περνά με άλμα πάνω από το σχοινάκι προσπαθώντας να μην το ακουμπήσει. Αν το ακουμπήσει γίνεται αλλαγή ρόλων με έναν εκ των 2 που κρατούσαν το σχοινάκι.



6η ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΙΝΑΚΙ : Κάθε παίκτης κρατά από ένα σχοινάκι και προσπαθεί να κάνει επιτόπιο σχοινάκι όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Στη συνέχεια παίζεται σχοινάκι με μετακίνηση στο χώρο. Επόμενη άσκηση είναι το κουτσό ,με όποιο πόδι επιθυμείτε. Όποιος καταφέρει να παίξει σχοινάκι περισσότερη ώρα είναι ο νικητής.

img3_14.jpg

Εικόνα : Το σχοινάκι




 7η  ΜΑΓΙΚΟ ΣΧΟΙΝΑΚΙ : 2 παίκτες κρατούν από ένα σχοινάκι ο καθένας με την εξής διαφορά .Ο ένας παίκτης κρατάει την άκρη από το σχοινάκι του άλλου. Προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε.  

Πηγή :  Το σχοινάκι

 




img3_17.jpg

Εικόνα : Το σχοινάκι



8η ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΣΧΟΙΝΑΚΙΑ : Όπως το κλασσικό σχοινάκι με τη διαφορά ότι τώρα οι παίκτες κρατούν 2 σχοινάκια και τα γυρίζουν συγχρόνως. Ο τρίτος παίκτης προσπαθεί να περάσει ανάμεσα.

Πηγή : Το σχοινάκι



img3_18.jpg

Εικόνα : Το σχοινάκι



Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Νιφόρου Δήμητρα

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech