Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

9.165.000 ευρώ για το Δήμο Καλαμάτας στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σύσκεψη, η οποία αφορούσε στην πρόσκληση για το πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» των πόλεων, που χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μετέχουν ο Δήμος Καλαμάτας και από κοινού οι Δήμοι Ναυπλιέων και Άργους. Για το Δήμο Καλαμάτας επιμερίσθηκε ποσόν 9.165.000 ευρώ, που προέρχεται κατά 6.435.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 2.730.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ για τους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους ποσόν 8.460.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για το Δήμο Καλαμάτας έχουν προταθεί ως περιοχές παρέμβασης η παραθαλάσσια ζώνη από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia και σε βάθος μέχρι την Κρήτης, καθώς και το ευρύτερο Ιστορικό Κέντρο, στο τμήμα του που οριοθετείται ως εξής: Αριστομένους, Παναγιώτη Καίσαρη, Φαρών, πλατεία Φραγκόλιμνας, Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους.

Εντός του Ιανουαρίου θα εκδοθεί πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η σύνταξη της στρατηγικής από το Δήμο Καλαμάτας θα γίνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

Επισημαίνεται ότι είναι δυνατόν να ενταχθούν έργα στη χερσαία ζώνη λιμένος, σε συνέργεια με το master plan, όπως π.χ. η κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και ότι είναι δυνατόν να ανακατασκευασθούν κτήρια όπως αυτό των Εφεσίων, το «Αχίλλειον» ή η «Ηλέκτρα». Φυσικά, αυτό εξαρτάται από τις προτεραιότητες που θα δοθούν.

Search