Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 25 Φεβρουαρίου 2015

Στη σημερινή, 3η/2015, συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Καλαµάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:
1. Συµπλήρωση της υπ’ αριθµ. 543/2010 απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καλαµάτας «Γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου». Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην εξουσιοδότηση του Δημάρχου, ώστε ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να περιορίζεται ο παραχωρηθείς κοινόχρηστος χώρος, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πεζών.
2. Συµπλήρωση του κανονισµού καθαριότητας του ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε όσον αφορά στην προσθήκη διατάξεων για την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων, που αναγκάζονται κατά καιρούς να απορρίψουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων, ακατάλληλων προς πώληση ή διακίνηση, τα οποία είναι παραπροϊόντα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, καθώς και για την εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων, που καταπλέουν στο λιμένα Καλαμάτας και απορρίπτουν απορρίμματα κυρίως αστικού τύπου.
 
krouaz
 
3. Παραχώρηση ειδικών θέσεων στάθµευσης. Εγκρίθηκε όσον αφορά στην παραχώρηση 4 θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, στην οδό Ευρυβιάδου και Νέδοντος, στην Ιερολοχιτών 37, στην Ομήρου 38 και στην Αναγνωσταρά 17.
4. Σύνταξη µεµονωµένης πράξης εφαρµογής σε τµήµα της Ανατολικής Συνοικίας του Ρυµοτοµικού Σχεδίου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε όσον αφορά στα ΟΤ 1219 και 1214.
5. Έγκριση επικαιροποιηµένης µελέτης µε τίτλο «Αναβάθµιση παιδικών χαρών ∆ήµου Καλαµάτας για πιστοποίηση». Ανεβλήθη λόγω παρατάσεως σχετικής προθεσμίας από το Πράσινο Ταμείο.
 
paidiki-xara-parko
 
 
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
6. Έγκριση της µελέτης του έργου «Εργασίες συντήρησης στο νότιο πεζοδρόµιο της Ναυαρίνου». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού 40.000 ευρώ με το ΦΠΑ, από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως μέχρι το Filoxenia και οι εργασίες αφορούν σε συντήρηση και επισκευή του δαπέδου του πεζοδρομίου, συντήρηση και επισκευή κατακόρυφων ή υπό κλίση στοιχείων σκυροδέματος, κατάργηση υφιστάμενων ζαρντινιερών από πλίνθους, επισκευή ζαρντινιερών και παρτεριών φύτευσης δένδρων και ανακατασκευή ραμπών για άτομα με αναπηρία.
 
sea
 
7. Έγκριση της µελέτης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις – κρασπεδώσεις διαφόρων δρόµων ∆ήµου Καλαµάτας». Εγκρίθηκε σχετικά με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 202.992,25 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
asf
 
8. Έγκριση της µελέτης του έργου «Συµπλήρωση επίστρωσης µε κυβόλιθους στη Θουρία». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 21.500 με το ΦΠΑ.
 
thouria
 
9. Έγκριση της µελέτης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις τµηµάτων οδών στις Τοπικές Κοινότητες Ταϋγέτου». Εγκρίθηκε σχετικά με έργο προϋπολογισμού 80.000 με το ΦΠΑ.
 
taugetos
 
10. Προέγκριση ίδρυσης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος (εκτός ημερησίας διατάξεως). Δόθηκε όσον αφορά σε επιχείρηση στη Θουρία.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech