Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τα κτήρια του 3ου Νηπιαγωγείου και του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος

Τα υπό ανέγερση κτήρια του 3ου Νηπιαγωγείου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος. Τα κτήρια θα δοθούν σε χρήση με τη νέα σχολική χρονιά.
 
ΤΟ 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Οι εργασίες ανέγερσης του κτηρίου του 3ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο, ενώ το Σεπτέμβριο, οπότε ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, θα παραδοθεί προς χρήση. Πρόκειται για ένα όμορφο και λειτουργικό κτήριο, που θα κοσμεί τη συνοικία όπου βρίσκεται, σε πλήρη αρμονία με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον. 
Έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες εργασίες και απομένουν η τελική στρώση του τάπητα από λινόλεουμ στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και η τοποθέτηση κυβολίθων στον περιβάλλοντα χώρο, στην πλευρά της Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το κτήριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Σοφοκλέους (Ο.Τ.106). Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 715.296 ευρώ με το ΦΠΑ και ο ανάδοχος Ι. Καφίρης και Σία ΟΕ προσέφερε έκπτωση 41,21%, το δε συμφωνητικό υπεγράφη στις 7 Απριλίου 2014 από το Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο του αναδόχου. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του ΕΣΠΑ.
3o nipiagogeio 3 Medium
 
Το κτήριο που ανεγείρεται είναι ισόγειο χωρίς υπόγειο και περιλαμβάνει: δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο συγκέντρωσης και υποδοχής νηπίων - γονέων, χώρους υγιεινής. Επίσης, διαθέτει κουζίνα, αποθηκευτικό χώρο και λεβητοστάσιο. Στα όρια του οικοπέδου προβλέπεται περίφραξη με σιδηρά κιγκλιδώματα, ενώ περιλαμβάνονται πλακόστρωση βορείως και ανατολικώς του κτηρίου, σκάμμα με άμμο και φύτευση δένδρων στην περίμετρο του οικοπέδου.
Η συνολική επιφάνεια δόμησης είναι 384,39 τετρ. μέτρα. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 1.579,58 τετρ. μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως το οικόπεδο παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
 
8o dimotiko 1 Medium 8o dimotiko 2 Medium
 
Η κατασκευή του κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου στο Νησάκι, προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο και μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν απομακρυνθεί και λυόμενα βαρέως τύπου, που είχαν παραχωρηθεί από την ολλανδική κυβέρνηση μετά τους σεισμούς του 1986 και στεγάζουν το Σχολείο, ενώ θα έχει διαμορφωθεί και ο περιβάλλων χώρος. Από το Σεπτέμβριο το νέο κτήριο του 8ου Δημοτικού Σχολείου θα δοθεί προς χρήση.
Η εταιρεία Latern Construction Company SA, που ανεκηρύχθη μειοδότρια στο σχετικό διαγωνισμό με έκπτωση 49,31%, έχει προθεσμία 18 μηνών από τις 10 Μαρτίου 2014 – όταν υπεγράφη η σχετική σύμβαση - για την αποπεράτωση του έργου. Το εργοτάξιο αναπτύχθηκε και οι εργασίες είναι σε εξέλιξη, στο χώρο όπου βρισκόταν έως σήμερα το γήπεδο μπάσκετ, στο προαύλιο του σχολείου. Το κτήριο βρίσκεται στο στάδιο αποπεράτωσης του σκελετού από μπετόν, ενώ προχωρούν παράλληλα οι εργασίες κτισίματος των τοίχων με τούβλα.
Υπενθυμίζεται πως κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, το έργο προϋπολογισμού 4.170.000 ευρώ με το ΦΠΑ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» του ΕΣΠΑ. Τη μελέτη εξεπόνησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και το σχετικό αίτημα του Δήμου υπεβλήθη σε πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα -Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι».
Το νέο κτήριο είναι τριώροφο με υπόγειο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 50 cm περίπου, με συνολική δομήσιμη επιφάνεια 2.055,12 τετρ. μέτρα (ισόγειο + Α΄ όροφος + Β΄ όροφος).
Το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κέντρο του ισογείου, χώρους υγιεινής μαθητών και ΑμεΑ, γραφείο διευθυντή και δασκάλων, βοηθητικούς χώρους (γραφείο φύλακα, ιατρείο, κυλικείο και αρχείο) και έναν στεγασμένο χώρο διαλειμμάτων, συνολικής επιφάνειας 711,26 τετρ. μέτρων.
Επίσης, ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τρεις κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα αισθητικής αγωγής και μία ξένων γλωσσών, τη βιβλιοθήκη του σχολείου, άλλους βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής μαθητών, και τέλος το χώρο εστίασης μαθητών που αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη και τραπεζαρία φαγητού, συνολικής επιφάνειας 734,56 τετρ. μέτρων.
 
3o_nipiagogeio_2_Medium.JPG3o_nipiagogeio_3_Medium.JPG8o_dimotiko_1_Medium.JPG8o_dimotiko_2_Medium.JPG8o_dimotiko_3_Medium.JPG8o_dimotiko_4_Medium.JPG8o_dimotiko_5_Medium.JPG
 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech