Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύσκεψη για λήψη μέτρων στο ετοιμόρροπο κτήριο πρώην Αποστολάκη στη Θουρία

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, το βράδυ της Δευτέρας 2 Μαρτίου 2015. Σε αυτήν, τέθηκε το θέμα επικινδυνότητας του ετοιμόρροπου κτηρίου πρώην Αποστολάκη, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται στη Θουρία. 
 
proedros thourias ekkl symvoulio  1 proedros thourias ekkl symvoulio  2
 
Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να μεταβεί κλιμάκιο της Πολεοδομίας για αυτοψία και ενδεχομένως για προτάσεις λήψεως μέτρων. Το κτήριο αυτό είναι του 19ου αιώνα και παρουσιάζει επικινδυνότητα, ιδίως στη νότια πλευρά του, που συνορεύει με χώρο όπου ο Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων ανεγείρει ενοριακή στέγη.
Σημειώνεται πως ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει στο κτήριο, καθώς δεν είναι ιδιοκτήτης, αλλά θα ζητήσει να του αποδοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να έχει τη δυνατότητα παρεμβάσεως.
 
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ Ή ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
 
aso-thourias gipedo thourias 1
 
Επίσης, σε ενημέρωση που έγινε, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι εντός των ημερών εγκαθίσταται ο εργολάβος που θα αποπερατώσει το οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου Αγίων Θεοδώρων. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποπεράτωσης του γηπέδου Θουρίας, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα εκείνες για την αναβάθμιση των αποθηκών ΑΣΟ Θουρίας για πολιτιστική χρήση, προϋπ. 73.800 ευρώ, με χρηματοδότηση από την προσέγγιση LEADER.
 
aso-thourias.JPGgipedo_thourias_1.JPGproedros_thourias_ekkl_symvoulio__1.JPGproedros_thourias_ekkl_symvoulio__2.JPGproedros_thourias_ekkl_symvoulio__3.JPG
 
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech