Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

ΕΣΠΑ 2014 – 2020: Ενημερωτική συνάντηση

Συνάντηση ενημέρωσης για το νέο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Παναγιώτη Ε. Νίκα και άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας, Διευθυντών και στελεχών των Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του, ενώ την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας και εκπρόσωποι των Δήμων Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας και Τριφυλίας. 
Την ενημέρωση παρέσχε ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου Αναστάσιος Σκούρας. Την παρουσίαση του κ. Σκούρα μπορείτε να δείτε εδώ
Σημειώνεται πως η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ανέλθει σε 270 εκατ. ευρώ, έναντι 368 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007 – 2013, υπάρχει δηλαδή σημαντική μείωση πόρων.
Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον κ. Σκούρα για την πληροφόρηση και την εν γένει αρωγή του προς τους Δήμους, που είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή πολλών και σημαντικών έργων μέχρι σήμερα. Υπογράμμισε, ακόμη, το γεγονός ότι πρέπει να επικαιροποιηθούν όλες οι μελέτες που έχουν υποβληθεί, για έργα τα οποία δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ που λήγει. Είναι, επίσης, αναγκαίο να εκδοθεί νέα διαχειριστική επάρκεια για κάθε Δήμο, δεδομένου ότι η τωρινή λήγει, όμως οι προϋποθέσεις θα είναι πολύ αυστηρές και ενδεχομένως οι μικροί Δήμοι δεν θα έχουν διαχειριστική επάρκεια – θα είναι πολύ λεπτομερής η διαδικασία και αυτό αποτελεί απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημείωσε, ακόμη, ότι από τους 7 άξονες του προγράμματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι 2 θα αφορούν σε θέματα Υγείας και Πρόνοιας, όμως ο μόνος Δήμος στη Μεσσηνία που διαθέτει Δομή για την Πρόνοια είναι ο Δήμος Καλαμάτας. Επομένως, εάν θέλουν να συμμετάσχουν οι Δήμοι, πρέπει να φτιάξουν Δομές, την ώρα που υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
Τέθηκαν, επίσης, ζητήματα όπως το ποιος κατανέμει τα χρήματα, ποιος εντάσσει έργα, ποιος απεντάσσει κ.λπ. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε να υπάρξει επιτέλους δημοκρατικός προγραμματισμός.
Η συνάντηση αυτή θα επαναληφθεί το Μάιο ή τον Ιούνιο φέτος, στην Καλαμάτα.
 
espa-skouras_1.JPGespa-skouras_2.JPGespa-skouras_3.JPGespa-skouras_4.JPGespa-skouras_5.JPGespa-skouras_6.JPGespa-skouras_7.JPGespa-skouras_8.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech