Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο Δήμαρχο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, αποτελούμενη από 6 μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και 3 καθηγήτριες, και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. 
Η ομάδα των μαθητών, με τη συνδρομή των καθηγητών τους, εκπονεί πολιτιστικό πρόγραμμα, με θέμα την περιδιάβαση στην ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας και τους δημιουργούς – εκπροσώπους της, μέσα από έναν περίπατο στους δρόμους της Καλαμάτας, οι οποίοι φέρουν όνομα λογοτέχνη. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Λογο… δρόμια στην πόλη των ιβίσκων», η ιστοσελίδα του είναι: www.kalamata-logodromia.weebly.com  και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας ιστότοπος – οδηγός, για όσους επιθυμούν μέσα από τα μονοπάτια της λογοτεχνίας να ανακαλύψουν τους δρόμους και τις γειτονιές της Καλαμάτας. Για κάθε οδό, παρατίθεται βιογραφικό του λογοτέχνη, φωτογραφία του δρόμου και κάτοψη από το google earth. Μέχρι στιγμής, οι μαθητές έχουν ανακαλύψει 107 δρόμους με ονόματα λογοτεχνών στην Καλαμάτα.
Ο Δήμαρχος, αφού συνεχάρη τα παιδιά και τις καθηγήτριές τους για την πρωτοβουλία αυτή, τους ζήτησε να προτείνουν την απόδοση ονομάτων Ελλήνων λογοτεχνών, σε δρόμους που παραμένουν ανώνυμοι. Τους ευχήθηκε, επίσης, επιτυχημένη πορεία στη διαδρομή για την κατάκτηση της γνώσης.
Θα ακολουθήσει συνάντηση των μαθητών με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ονοματοδοσίας του Δήμου, καθώς και με υπαλλήλους του Τμήματος Κυκλοφορίας, με θέμα τις επισημάνσεις των μαθητών και θα γίνει συζήτηση για τις δυνατότητες εφαρμογής των προτάσεών τους.
 
mathitess.JPGmathites_1.JPGmathites_2.JPGmathites_3.JPGmathites_4.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech