Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πρακτική στο Δήμο για 16 μαθητές του ΟΑΕΔ

Δεκάξι μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα ξεκινούν την πρακτική τους άσκηση σε υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές εκπαιδεύονται ως ηλεκτρονικοί (9), ηλεκτρολόγοι (2), υδραυλικοί (2), διοικητικών καθηκόντων (2) και μαγειρικής τέχνης (1). Όλοι τοποθετήθηκαν σε Υπηρεσίες και Τομείς συμβατούς με την εξειδίκευσή τους και ορίσθηκε αρμόδιος υπάλληλος για την καθοδήγησή τους. Θα απασχοληθούν οι μεν δευτεροετείς μέχρι 30 Ιουνίου 2015, οι δε πρωτοετείς μέχρι 30 Ιουνίου 2016.
Ο Χαράλαμπος Κοτσογλανίδης, προϊστάμενος Πρακτικής Άσκησης των ΕΠΑΣ Μαθητείας Καλαμάτας του ΟΑΕΔ, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον που δείχνει προς τους μαθητές του Σχολείου αυτού και τη συμπαράστασή του στην εκπαίδευσή τους. Οι μαθητές κατά το διάστημα της πρακτικής άσκησης εμπλουτίζουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους, η δε συνεργασία του Σχολείου του ΟΑΕΔ με το Δήμο Καλαμάτας είναι άψογη, όπως τόνισε ο κ. Κοτσογλανίδης.
Σημειώνεται ότι οι μαθητές αμείβονται με το 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ο ΟΑΕΔ επιδοτεί με 11 ευρώ ημερησίως την αμοιβή τους, τη δε υπόλοιπη καταβάλλει ο Δήμος, ενώ είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.

oaed.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech