Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κατά τη σημερινή, 14/2015, συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:
 
 
ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ
 
1. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού µειοδοτικού διαγωνισµού, για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθµιση Ιπποδροµίου Πλατέος» ∆ήµου Καλαµάτας (εκτός ημερήσιας διάταξης). Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Παντεχνική Μεσσηνίας, που προσέφερε έκπτωση 44,57%. Το έργο έχει προϋπολογισμό 128.000 ευρώ με το ΦΠΑ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013» μέσω προσέγγισης LEADER και αποβλέπει στην αναβάθμιση και ανάδειξη των ιπποδρομιών στο Πλατύ, οι οποίες αποτελούν τη σημαντικότερη εκδήλωση που διοργανώνεται σε αυτήν την Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος προτίθεται να την ενισχύσει, καθόσον πρόκειται για εκδήλωση με μεγάλη ιστορία, συνδεδεμένη με το Πλατύ, η οποία έχει απήχηση στην ευρύτερη περιοχή.
 
platu
 
Προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις: κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, κατασκευή χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά - αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.
 
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 
2. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού µειοδοτικού διαγωνισµού, για την εκτέλεση του έργου «Αντικεραυνική προστασία σχολείων» (εκτός ημερήσιας διάταξης). Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Ν. Παπουτές – Κ. Μέγγος ΟΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 64% σχετικά με έργο προϋπολογισμού 21.500 με το ΦΠΑ. Προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών για την προστασία από κεραυνούς των σχολικών κτηρίων όπου στεγάζονται το Νηπιαγωγείο Άνθειας, το 1ο Λύκειο Καλαμάτας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.
 
ΕΡΓΟΛΗΠΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ
ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
 
3. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού µειοδοτικού διαγωνισµού, για την εκτέλεση του έργου «Αποπεράτωση οστεοφυλακίου Κοιμητηρίου Θουρίας» (εκτός ημερήσιας διάταξης). Από την Επιτροπή αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης η εταιρεία Π. Σκριβάνος – Π. Γρουσουζάκος ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 5% για έργο προϋπολογισμού 21.500 ευρώ με το ΦΠΑ, από δημοτικούς πόρους.
 
thouria
 
 
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
 
4. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού µειοδοτικού διαγωνισµού, για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Λεύκτρου Δήμου Δυτικής Μάνης» (εκτός ημερήσιας διάταξης). Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία Εργοδομή ΟΕ Σκριβάνος Παναγιώτης - Γρουσουζάκος Παναγιώτης, η οποία προσέφερε έκπτωση 44,63%, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 725.000 ευρώ με το ΦΠΑ, για το οποίο ο διαγωνισμός διενεργήθηκε σε συνέχεια προγραμματικής συμβάσεως μεταξύ των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης.
 
 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
 
5. Η Επιτροπή ενέκρινε τη σύσταση παγίας προκαταβολής για το 2015, όσον αφορά στις Τοπικές Κοινότητες Μικρής Μαντίνειας, Άνθειας και Ασπροπουλιάς.
 
 
ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤ’ ΑΛΩΝΙΑ
 
6. Αποδοχή δωρεάς. Η Επιτροπή αποδέχθηκε τη δωρεά ενός οικοπέδου επιφάνειας 127,20 τετρ. μέτρων, το οποίο ο Αριστόδημος Μακρόπουλος δήλωσε ότι επιθυμεί να δωρίσει στο Δήμο Καλαμάτας. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται στ’ Αλώνια και συνορεύει με την πλατεία του χωριού, η οποία θα επεκταθεί διά της ενοποιήσεώς της με το χώρο που προσφέρει ο δωρητής.
 
 
ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ
 
7. Ενιαία χρέωση τελών χρήσης βοσκοτόπων ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε η εξής εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία παύει η διαφορετική χρέωση ανά Δημοτική Ενότητα που τώρα ισχύει: 
α. Για τη διάθεση των βοσκοτόπων σε κτηνοτρόφους θα ληφθούν υπ’ όψη οι πίνακες δασικών εκτάσεων στις οποίες επιτρέπεται η βόσκηση το έτος 2015, οι οποίοι αναμένονται από το Δασαρχείο Καλαμάτας.
β. Το πληρωτέο δικαίωμα βοσκής για την κτηνοτροφική περίοδο του έτους 2015 ορίζεται σε τριάντα πέντε λεπτά (0,35 €) για κάθε μικρό ζώο (αιγοπρόβατα) και μέχρι του ανωτέρου ορίου της μικρής κτηνοτροφίας που ορίζεται μέχρι εκατόν πενήντα (150) μικρά ζώα για κάθε οικογένεια και σε πενήντα δύο λεπτά (0,52 €) για κάθε μεγάλο ζώο (βοοειδή – ιπποειδή) και μέχρι του ανωτέρου ορίου της μικρής κτηνοτροφίας που ορίζεται μέχρι δέκα πέντε (15) μεγάλα ζώα για κάθε οικογένεια, σύμφωνα με το Ν. 2130/1993 και το ΒΔ 24-9/20-10-58.
γ. Για τα από εκατόν πενήντα ένα (151) και πάνω μικρά ζώα και τα από δεκαέξι (16) και πάνω μικρά ζώα (μεγάλη κτηνοτροφία) το δικαίωμα βοσκής ορίζεται αυξημένο κατά 20%, δηλαδή σαράντα δύο λεπτά (0,42 €) για κάθε μικρό ζώο και εξήντα δύο λεπτά (0,62 €) για κάθε μεγάλο ζώο. 
δ. Για τα θηλάζοντα μεγάλα ζώα μέχρι έξι μηνών και τα θηλάζοντα μικρά μέχρι τριών μηνών δεν οφείλεται δικαίωμα βοσκής σύμφωνα με το Ν. 1080/1980.
ε.  Το δικαίωμα βοσκής οφείλεται εις το ακέραιο ασχέτως της χρονικής διάρκειας της χρήσεως της βοσκής, επιβάλλεται δε και σε περιπτώσεις υπάρξεως βελτιωμένου βοσκοτόπου.
στ. Κάθε δημότης δικαιούται να βόσκει τέσσερα (4) μεγάλα και δέκα (10) μικρά ζώα χωρίς την καταβολή τέλους σύμφωνα με το Ν. 1080/1980.
ζ. Κύριοι ή με οποιονδήποτε τρόπο κάτοχοι βοσκήσιμων τόπων, συνολικά μεγαλύτερων των πεντακοσίων (500) στρεμμάτων, δεν δικαιούνται χρήση των κοινοτικών βοσκήσιμων τόπων.
η. Κάθε δημότης δικαιούται να διατηρεί για φύλαξη ανά εκατόν πενήντα (150) μικρών ζώων του έναν ετεροδημότη βοσκό, που δικαιούται να βόσκει μέχρι σαράντα (40) μικρά ζώα και πέντε (5) μεγάλα ζώα που ανήκουν σ’ αυτόν με ετήσια καταβολή δικαιώματος βοσκής που ανέρχεται στο διπλάσιο εκείνου που ορίσθηκε για τους δημότες. Τα ζώα τούτου σε καμία περίπτωση δε μπορεί να είναι περισσότερα από το μισό αριθμό των ζώων του δημότη κτηνοτρόφου (εργοδότη του). 
θ. Γι’ αυτούς που έγιναν δημότες ύστερα από τρία χρόνια από την εγγραφή τους πραγματική και συνεχή εγκατάστασή τους στο Δήμο, καθορίζεται δικαίωμα βοσκής αυτό που ισχύει για τους δημότες προσαυξημένο και 20%.
8. Αναµόρφωση δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
9. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
 
 
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΔΡΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
 
10. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου ανοιχτού δηµόσιου µειοδοτικού διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσιών «Κλαδέµατα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας µεγάλων δένδρων 2015». Εγκρίθηκε, σχετικά με την παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 59.989,56 ευρώ και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Νικ. Ξυδέας ΕΔΕ, που προσέφερε έκπτωση 8%.
 
dentra
 
11. ∆ιαγραφή ποσών από το χρηµατικό κατάλογο µισθωµάτων του κληροδοτήµατος «Λυκ. Σκιά». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε διαγραφή μισθωμάτων λόγω πληρωμής με ρύθμιση.
 
12. ∆ιαγραφή ποσών από το χρηµατικό κατάλογο µισθωµάτων του κληροδοτήµατος «Ανδρέα Γκρέτσα». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε διαγραφή μισθωμάτων λόγω διπλής καταχώρισης.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech