Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 16 Μαρτίου 2015

Συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην 4η/2015 συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015 και έλαβε αποφάσεις επί 26 θεμάτων, εκ των οποίων ένα εκτός ημερησίας διατάξεως.
Τα κυριότερα θέματα επί των οποίων έλαβε αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι τα παρακάτω:
 
1. ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προέβη ομόφωνα σε ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Καλαμάτας. Το σχετικό ψήφισμα έχει ως εξής:
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, στη συνεδρίασή του της 16ης Μαρτίου 2015 και αφού έλαβε υπόψη του την επίσκεψη της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ στην πόλη της Καλαμάτας, στις 23 Μαρτίου 2015, με την ευκαιρία του εορτασμού της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον Τουρκικό ζυγό και της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα
Ο μ ό φ ω ν α  ΨΗΦΙΖΕΙ
Ανακηρύσσει σε ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ του Δήμου Καλαμάτας την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Ως ένδειξη βαθύτατης τιμής, αγάπης και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό Του από το σύνολο των συνδημοτών μας και επιπλέον ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του στην Επιστήμη και το Δημόσιο Βίο της πατρίδος μας».
 
pavlopoulos
 
Η τελετή ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, αμέσως μετά τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας και περί ώρα 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Καλαμάτας – Αριστομένους 28).
Επειδή ο χώρος δεν προσφέρεται για την προσέλευση μεγάλου αριθμού ατόμων, θα εισέλθουν αυστηρά όσοι προβλέπεται από το Πρωτόκολλο. Θα υπάρχουν, όμως, στον 1ον όροφο του Δημαρχείου αλλά και στον πεζόδρομο 2 – 3 μεγάλες οθόνες, ώστε να παρακολουθήσουν την τελετή όσοι επιθυμούν.
 
2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
 
Εγκρίθηκαν η διοργάνωση των εκδηλώσεων, η διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων και η ανάθεση της οργάνωσης, προβολής και υλοποίησης των εκδηλώσεων στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
Η Καλαμάτα, ως πρώτη απελευθερωθείσα πόλη κατά την Επανάσταση του 1821, στις 23 Μαρτίου, θα εορτάσει την επέτειο αποτίναξης του Τουρκικού ζυγού και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των υποδούλων Ελλήνων, με εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τις 22 μέχρι τις 25 Μαρτίου. Μάλιστα, στις εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου θα παρευρεθεί και θα τις λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και αργότερα την ίδια ημέρα θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
 
- Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
  • Ιερά Μονή Μαρδακίου, ώρα 11.00
Συμβολή των αγωνιστών της περιοχής Αλαγονίας στον Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία του 1821
Διοργάνωση: Τοπικά Συμβούλια και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών
Διάρκεια εκδήλωσης 60΄
 
afisa
  • Ελαιοχώρι, ώρα 18.30
Εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων Γιαννιτσάνων, κατά τον Αγώνα του 1821, από την Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα»
 
18.30 Εσπερινός
19.00 Αναπαράσταση
19.30 Κεράσματα 
 
Διάρκεια εκδήλωσης 90΄
 
elaioxwri 8
 
- Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
  • Καλαμάτα - Πλατεία 23ης Μαρτίου
Ώρα 15.00 Παράταξη των Σηµαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου 
Ώρα 15.15 Πέρας προσελεύσεως των επισήµων στο Ηρώο
Ώρα 15.20 Tερµατισµός του ∆ρόµου Θυσίας
Ώρα 15.25 
- Άφιξη του σκυταλοδρόµου που µεταφέρει τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς.
- Άφιξη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Σηµαίας της Επανάστασης
- Αφή του βωµού και έπαρση της Σηµαίας της Επανάστασης
Ώρα 15.35 Προσέλευση της Α. Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου
Ώρα 15.40 ∆οξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόµου
 
doks
 
Ώρα 16.00 Τρισάγιο στη µνήµη των Ηρώων του Εικοσιένα
- Πανηγυρικός της ηµέρας από τον κ. Ιωάννη Πλεμμένο, Ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Cambridge 
- Κατάθεση στεφάνου από την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη µνήµη των Ηρώων του 1821
- Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συµµετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαµάτα
- Aνάκρουση του Eθνικού Ύµνου.
 
Ώρα 16.20 Aναπαράσταση της κατάληψης της Kαλαµάτας
 
anaparastasi 1
 
Συµµετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Καλαµάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαµάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαµάτας, Χορευτικός Όµιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος «Ελληνοµνήµονες», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας «Αργώ», Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αµφειείς», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Τµήµα Παραδοσιακής Μουσικής ∆ηµοτικού Ωδείου Καλαµάτας, Ιππικός Όμιλος Καλαµάτας, Λαογραφικός Όμιλος Χώρας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Έυας – Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Δημοτικό Σχολείο Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης, Θίασος Νοτιοανατολικής Πυλίας «Οδύσσεια Λογγάς»
Aφηγητής: ∆ηµήτρης Hλιόπουλος
 
Ώρα 17.00 Παρέλαση µαθητών σχολείων, Oπλαρχηγών και Mπουλουκιών
  • ∆ηµαρχείο Καλαµάτας, ώρα 17.30
- Υποδοχή της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Αρχών
- Ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως Επίτιμου Δημότη Καλαμάτας
- Απονοµή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο ∆ρόµο Θυσίας
  • Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα 20.00: … Σαν σήμερα. Κι αξέχαστο το ΄21…
 
Θεατροποιημένη απόδοση κειμένων και ποιημάτων
Επιλογή κειμένων: Όλγα Θεοδώρου
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Συμμετέχουν: 
- οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕΚ: Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κουμούνδρος, Κωνσταντίνος Κυριακού, Αλεξία Μουστάκα, Νίνα – Ιόλη Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας
- Το παραδοσιακό συγκρότημα «Ταξίμ» και στο τραγούδι ο Βαγγέλης Κώτσου. 
Παραγωγή: Κ.Ε. «Φάρις» Δήμου Καλαμάτας 
Διάρκεια εκδήλωσης 70΄
  
- Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 
  • Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Μέρος Α΄ 
Ώρα 20.00, Εγκαίνια έκθεσης από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας, με τίτλο: «Γάλλοι ζωγράφοι και Ελληνική Επανάσταση του 1821», διάλεξη από τον Δημήτρη Ηλιόπουλο και προβολή οπτικοακουστικού υλικού 
 
Μέρος Β΄ 
Ώρα: 20:30, Εορταστική συναυλία της ∆ηµοτικής Φιλαρµονικής Καλαµάτας 
«Τα Ηφαίστεια» από τα «Λυρικά» του Ανδρέα Κάλβου
 
Θα ακουστούν έργα των Νικολάου Χαλικιόπουλου–Μάντζαρου, Νικολάου Σκαλκώτα, Διονυσίου Βισβάρδη, Αλέκου Ξένου, Άντον Ντβόρζακ σε ποίηση ανώνυμου Έλληνα (πρώτη πανελλήνια παρουσίαση), Μάνου Χατζιδάκι (από τον κύκλο «Τα παράλογα») σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Βαγγέλη Παπαθανασίου κ.ά.
Τραγούδι: Ευτυχία Δημητρακοπούλου
Αφήγηση: Παναγιώτα Ηλιοπούλου
Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας
 
Διάρκεια εκδήλωσης 90΄
 
3. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΪΤΟΠΟΛΕΜΟΥ
 
Ανήμερα το Πάσχα, θα διοργανωθεί και φέτος το λαοφιλές έθιμο του Σαϊτοπολέμου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα φροντίσει να είναι η εκδήλωση λαμπρή και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει το ποσόν των 10.000 ευρώ για την προετοιμασία και διενέργεια της εκδηλώσεως. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε πως εάν χρειασθεί, θα διατεθεί επιπλέον ποσόν. Επίσης, θα διατεθεί ποσόν 3.500 ευρώ για υποστήριξη της εκδηλώσεως με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με χορευτικά συγκροτήματα κ.λπ.
 
saitopolemos
 
Αυτή η λαϊκή εκδήλωση, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, από πέρυσι διεξάγεται - και θα συνεχίσει να διοργανώνεται στο μέλλον – στην πλατεία Όθωνος και στο βόρειο πάρκινγκ, δηλαδή στο κέντρο της Καλαμάτας. Η εκδήλωση για χρόνια βρισκόταν στο περιθώριο, διεξαγόμενη στο άκρο της πόλης.
Ο Δήμος καταβάλλει προσπάθεια να αναδειχθεί ο σαϊτοπόλεμος σε εκδήλωση - σύμβολο για την Καλαμάτα όσον αφορά στην εορτή του Πάσχα και να προβληθεί πανελλαδικά, ώστε να τη γνωρίσει το κοινό και να γίνει αφορμή προσέλκυσης επισκεπτών.
Επίσης, ο Δήμος θα βοηθήσει και ομάδες σαϊτολόγων σε Δημοτικά Διαμερίσματα δυτικά της Καλαμάτας (Θουρία, Άνθεια κ.λπ.), για τη διεξαγωγή του εθίμου αυτού και εκεί.
 
4. ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ
 
Εκτός ημερησίας διατάξεως, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής συμβάσεως μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για την παραλαβή και διαχείριση των οικιακών στερεών αποβλήτων των πλοίων που προσεγγίζουν τον λιμένα της Καλαμάτας και ιδίως των κρουαζιεροπλοίων. 
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να καταστεί η Καλαμάτα πιο ανταγωνιστική ως πόλη στην υποδοχή των κρουαζιεροπλοίων. Το κόστος που προσδιορίσθηκε είναι εξαιρετικά χαμηλό για τα κρουαζιερόπλοια, σε σχέση με αυτό που καταβάλλουν σε άλλα λιμάνια. 
 
e
 
Η πολιτική του Δήμου Καλαμάτας για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται η παραπάνω προγραμματική σύμβαση που εγκρίθηκε, θα εξακολουθήσει και θα διευρυνθεί με περαιτέρω ενέργειες, πέραν της υποδοχής των επισκεπτών στο λιμένα Καλαμάτας, της προσφοράς σε αυτούς χαρτών, συμβολικών δώρων και της παροχής πληροφοριών, της δημιουργίας μεγάλου πεζοδρομίου στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος κ.λπ. Στο προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιηθεί διάστρωση με κατάλληλο υλικό του κεντρικού διαδρόμου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, προκειμένου να διαμορφωθεί εναλλακτική διαδρομή, ιδίως για επισκέπτες μεγάλης ηλικίας και άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να προσεγγίζουν ακόμη πιο εύκολα το κέντρο και το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας.
Σημειώνεται πως την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στο λιμένα Καλαμάτας θα καταπλεύσουν 2 κρουαζιερόπλοια.
 
5. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, που υπάγεται στην Εταιρεία «Βιομηχανικά Σφαγεία - Αγορά Καλαμάτας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΒΙΣΦΑΚΑ Α.Ε.ΟΤΑ)», αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη και την περιοχή της.
 
bisfaka
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις κατευθύνσεις για τον εκσυγχρονισμό της Κεντρικής Αγοράς, ως εξής:
Α) Ενεργειακή αναβάθμιση των φωτιστικών σωμάτων
Β) Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος παρατηρητηρίου τιμών – Wi-Fi
Γ) Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος ασφαλείας
Δ) Εργασίες μόνωσης της στέγης (πέραν όσων έχουν εκτελεσθεί)
Ε) Χρωματισμοί – Συντηρήσεις χώρων
Στ) Δημιουργία κεντρικού διαδρόμου
Ζ) Εργασία συντήρησης και διαμόρφωσης με σκίαστρα του βόρειου χώρου της ΚΑΚ
Η) Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ
Θ) Εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Επισημαίνεται πως ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμόζεται στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας κάθε Σάββατο, μεταξύ 8.00 και 12.00.
Ι) Εφαρμογή νέου κανονισμού λειτουργίας
ΙΑ) Εσωτερική κυκλοφοριακή μελέτη
ΙΒ) Διαφήμιση
ΙΓ) Ασφάλιση των χώρων της ΚΑΚ
ΙΔ) Εκπόνηση μελέτης Master Plan.
 
6. ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τέλη χρήσης βοσκότοπων, ορίζοντας τη χρέωση για κάθε ζώο στο ελάχιστο που προβλέπεται.
Οι βασικές ρυθμίσεις είναι οι εξής:
Το πληρωτέο δικαίωμα βοσκής για την κτηνοτροφική περίοδο του έτους 2015 ορίσθηκε σε είκοσι λεπτά (0,20 €) για κάθε μικρό ζώο (αιγοπρόβατα) και μέχρι του ανωτέρου ορίου της μικρής κτηνοτροφίας που ορίζεται σε μέχρι εκατόν πενήντα (150) μικρά ζώα για κάθε οικογένεια, καθώς και σε τριάντα πέντε λεπτά (0,35 €) για κάθε μεγάλο ζώο (βοοειδή – ιπποειδή) και μέχρι του ανωτέρου ορίου της μικρής κτηνοτροφίας που ορίζεται σε μέχρι δέκα πέντε (15) μεγάλα ζώα για κάθε οικογένεια, σύμφωνα με το νόμο.
Για τα από εκατόν πενήντα ένα (151) και πάνω μικρά ζώα και τα από δεκαέξι (16) και πάνω μικρά ζώα (μεγάλη κτηνοτροφία) το δικαίωμα βοσκής ορίζεται αυξημένο κατά 20%, επί των ανωτέρω βασικών τιμών. 
Για τα θηλάζοντα μεγάλα ζώα μέχρι έξι μηνών και τα θηλάζοντα μικρά μέχρι τριών μηνών δεν οφείλεται δικαίωμα βοσκής σύμφωνα με το νόμο.
Το δικαίωμα βοσκής οφείλεται εις το ακέραιο ασχέτως της χρονικής διάρκειας της χρήσεως της βοσκής, επιβάλλεται δε και σε περιπτώσεις υπάρξεως βελτιωμένου βοσκοτόπου.
Κάθε δημότης δικαιούται να βόσκει τέσσερα (4) μεγάλα και δέκα (10) μικρά ζώα χωρίς την καταβολή τέλους σύμφωνα με το νόμο.
 
7. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΑΙΪΚΩΝ
 
Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του 1ου ορόφου του Δημοτικού Καταστήματος Λαιΐκων στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαιΐκων «Πρωτοπορία» και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λαιΐκων. Η παραχώρηση θα πραγματοποιηθεί με την υπογραφή συμβάσεως χρησιδανείου για 5 έτη και θα είναι δωρεάν, ο δε χώρος εμβαδού 67 τετρ. μέτρων θα χρησιμοποιείται για τη διενέργεια εκδηλώσεων όπως παραδοσιακοί χοροί, θεατρικά – καλλιτεχνικά δρώμενα, κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και για τη διενέργεια γυμναστικής.
 
8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
Εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Αθλητικού Ομίλου Πλατέος «Ατρόμητος», με το ποσό των 3.000,00 €, για τη διοργάνωση ιππικών αγώνων, του «Συλλόγου Σαϊτολόγων Καλαμάτας» με το ποσό των 10.000,00 € για τη διεξαγωγή του Σαϊτοπολέμου και του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου Καλαμάτας με το ποσό των 8.000,00 € για τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης στίβου «Παπαφλέσσεια».
 
9. ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Εγκρίθηκε η ονοματοθεσία οδών της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας και της Τοπικής Κοινότητας Λαιΐκων, σύμφωνα με την πρόταση της αντίστοιχης Επιτροπής του Δήμου και τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ονομασίας & Μετονομασίας Συνοικιών – Οδών & Πλατειών ΟΤΑ Α΄ βαθμού Ν. Μεσσηνίας. Μπορείτε εδώ να δείτε την εγκριθείσα εισήγηση.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech