Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σκυροδέτηση για την ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου

Σε σκυροδέτηση προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, συνεργείο του εργολάβου, στο πλαίσιο των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας που βρίσκεται δυτικά του Δημαρχείου, όσον αφορά στο έργο «Πλακόστρωση χώρου μνημείου έναντι Δημαρχείου», με προϋπολογισμό μελέτης 40.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία Ανέλιξη ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 5,24%. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 Το έργο χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους και αποσκοπεί στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της μικρής σε έκταση πλατείας δυτικά του Δημαρχείου (μεταξύ των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος), αφού ο χώρος όπου τοποθετήθηκε το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 τσιμεντοστρώθηκε πρόχειρα και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, προβλέπεται αύξηση του χαμηλού πρασίνου με τη δημιουργία χλοοτάπητα και ανθώνων και τη σύνδεσή τους με το υπάρχον πράσινο της περιοχής, καθώς η φύτευση μεγάλων δένδρων προσφέρεται μόνο στα τμήματα που βρίσκονται έξω από τα όρια του περιγράμματος του σκεπασμένου τμήματος του ποταμού Νέδοντα.

Σε ό,τι αφορά στα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει την πλακόστρωση του υφιστάμενου τσιμεντένιου δαπέδου της πλατείας με έγχρωμες αντιολισθητικές πλάκες τσιμέντου και μαρμαροψηφίδες δύο ή και τριών αποχρώσεων, οι οποίες τοποθετούνται ανάμεσα σε μεγάλες ορθογώνιες επιφάνειες (φατνώματα), τα οποία ορίζονται από διασταυρούμενες ζώνες πλάτους 30 εκατοστών από λευκό «χτυπητό» μάρμαρο προέλευσης Καβάλας ή Πάρνωνα.

Το ύφος της παρέμβασης είναι αυτό των πρόσφατων έργων αναπλάσεων της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αριστομένους, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων της πόλης.

skurodetisi-plateia-dimarxeiou_1.JPGskurodetisi-plateia-dimarxeiou_2.JPGskurodetisi-plateia-dimarxeiou_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech