Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με πολύν κόσμο, παρά το ψιλόβροχο

Πολύς κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα, παρά το ψιλόβροχο και ενώ δεν παρήλασαν τα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκε δοξολογία και μετά το πέρας αυτής, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου. 
 
katathesi-stefanwn 2
 
katathesi-stefanwn 1
 
Κατόπιν, εν σώματι οι επίσημοι μετέβησαν στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
 
episimoi 4
 
Υπό τους ήχους εμβατηρίων που απέδιδε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, τα τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και εκείνα των Πολιτιστικών και Τοπικών Συλλόγων με τις πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές, όπως και αντιπροσωπείες κοινωφελών Σωματείων παρήλασαν αποσπώντας τα χειροκροτήματα - και τις επευφημίες ακόμη - όσων παρακολουθούσαν.
 
filarmoniki 1
 
sxoleia 6
 
Με άψογους σχηματισμούς, τα ένοπλα τμήματα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, της Σχολής Ικάρων με γυναίκα σημαιοφόρο και της 120 ΠΕΑ έκλεισαν την παρέλαση, καταχειροκροτούμενα.
 
enoples 1
 
Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Δήμαρχος ζήτησε «να σκεφθούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους αγωνιστές και στο λαό που πολέμησε το 1821. Έχουμε υποχρέωση να συγκροτήσουμε επιτέλους ένα κράτος, το οποίο να μη ζητιανεύει διεθνώς, έχουμε υποχρέωση ν’ αγωνιστούμε για την τιμή και για την αξιοπρέπεια του τόπου μας κι έχουμε υποχρέωση να οργανώσουμε ένα κράτος, στους τομείς της Παιδείας, της Οικονομίας, της Διοίκησης, ώστε να είναι παράδειγμα. Έχουμε χρέος να αλλάξουμε τα πράγματα κι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε με ενότητα να κάνουμε».
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech