Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πολύς κόσμος στο ρεσιτάλ πιάνου του Μάνου Κιτσικόπουλου

Μιαν αξέχαστη βραδιά χάρισε στο Καλαματιανό κοινό χθες, Τετάρτη 1η Απριλίου 2015, ο συμπατριώτης μας πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη που τον γαλούχησε, εντυπωσιάζοντας με το παίξιμό του τους πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι γέμισαν το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 
Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει το πρώτο ρεσιτάλ του πολυβραβευμένου πιανίστα στην πόλη του.
 
kitsikopoulos 8
 
Ο Μάνος Κιτσικόπουλος ακροβάτησε μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με μουσική εμπνευσμένη από τον ουμανισμό, τη Μεσόγειο, την ελληνική παράδοση και με έργα όπως η σονάτα του Μπετόβεν, οι 8 Νησιώτικοι Χοροί του Γιάννη Κωνσταντινίδη, το έργο «Black Earth», του γνωστού σε ολόκληρο τον κόσμο Τούρκου συνθέτη και πιανίστα Φαζίλ Σάυ, καθώς και η Σονάτα, έργο 26 του Αμερικανού Σάμιουελ Μπάρμπερ, ένα πολύ απαιτητικό έργο. 
Ο πιανίστας Mάνος Κιτσικόπουλος πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνο, για τις οποίες έτυχε υποτροφίας από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». 
Το ρεσιτάλ πιάνου που έδωσε, διενεργήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άνοιξη των Πλήκτρων», που συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της Κ.Ε «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
 
kitsikopoulos_1.jpgkitsikopoulos_4.jpgkitsikopoulos_5.jpgkitsikopoulos_6.jpgkitsikopoulos_7.jpgkitsikopoulos_8.jpg
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech