Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο Δήμαρχος μετέβη σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στην Αθήνα και:
 
Α) Στις 9.30 το πρωί  συναντήθηκε με το συμπατριώτη μας Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Αλέξανδρο Χαρίτση, στον οποίον ευχήθηκε καλή θητεία, καθώς πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα και του έθεσε όλα τα θέματα μελετών του Δήμου Καλαμάτας για έργα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να έχει εικόνα των ζητημάτων ενδιαφέροντος του Δήμου, όπως:
 
• η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στο Μέγαρο Χορού
 
megaro
 
• η ανάπλαση στα Ουζάκια
 
ouzakia 1
 
• η ανάπλαση στην ανατολική όχθη του Νέδοντα και η κατασκευή ποδηλατόδρομου
 
nedontas
 
• η ανάπλαση στις όχθες του ποταμού Άρι
 
• η αποκατάσταση του κτηρίου Εφεσίων
 
galliko 2
 
• το έργο για τη διαχείριση της λυματολάσπης από τη ΔΕΥΑΚ
 
viologikos
 
• η προμήθεια μηχανικών κάδων κομποστοποίησης
 
• η μετασκευή της Καρδιολογικής Κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.
 
kardiologiki
 
Ο Δήμαρχος είχε εκτεταμένη συζήτηση για θέματα ΕΣΠΑ και για το νέο σχεδιασμό από πλευράς Κυβέρνησης με το Γενικό Γραμματέα. Διετύπωσε, δε, τις πάγιες θέσεις του για την αναγκαιότητα ύπαρξης δημοκρατικού προγραμματισμού, ώστε κάθε Δήμος να λαμβάνει το ποσόν που δικαιούται και να γνωρίζει το ύψος των πιστώσεων που του αντιστοιχούν, για να προγραμματίσει την εκπόνηση μελετών και την υποβολή προτάσεων.
Η συνάντηση υπήρξε απολύτως επιτυχής.
 
Β) Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, με τον οποίο είχε μακρά και αναλυτική συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και την εμπειρία της Καλαμάτας, παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου.
Στον Αναπλ. Υπουργό παρουσιάσθηκαν με φωτογραφική τεκμηρίωση οι προσπάθειες και οι επιτυχίες του Δήμου Καλαμάτας για τη διαχείριση απορριμμάτων με ανακύκλωση και κομποστοποίηση, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν.
 
kompostopoiitis kadoi
 
Ο Αναπλ. Υπουργός θεωρεί ενδιαφέρον το πείραμα του Δήμου Καλαμάτας και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αμέσως μετά το Πάσχα, με στελέχη του Υπουργείου, ώστε να δει από κοντά όσα γίνονται, με έμφαση στην ανακύκλωση και κομποστοποίηση, στην πόλη και στη Μαραθόλακκα.
 
maratholaka
 
Υπήρξε, επίσης, υπόσχεση ότι θα υποστηριχθεί αυτή η προσπάθεια με μηχανολογικό εξοπλισμό.
Τέλος, ο Γ. Τσιρώνης γνωστοποίησε στον Π. Νίκα ότι θα έλθει και στη μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης, που θα διοργανωθεί στην Καλαμάτα αργότερα την άνοιξη, σε συνεργασία με την Εκπαίδευση.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech