Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εγκαινιάσθηκε στην Άνθεια ο χώρος εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος

Ένα χώρο διενέργειας εκδηλώσεων, που θα αποτελέσει πυρήνα συγκέντρωσης και επικοινωνίας των κατοίκων, απέκτησε η Τοπική Κοινότητα Άνθειας. Πρόκειται για τον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος, ο οποίος διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της εργολαβίας με τίτλο «Συντήρηση καλλιτεχνικών κτηρίων και ∆ηµοτικού Καταστήµατος Άνθειας», ενός έργου με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Μεταξύ των εργασιών που διενεργήθηκαν, περιλαμβάνονται και εκείνες για την  αντιμετώπιση προβλημάτων  υγρασίας στο ανώγειο του κτηρίου. 
 
egk-antheia 1
 
Χθες, Κυριακή των Βαΐων, τελέσθηκε αγιασμός και ακολούθως αποκαλύφθηκε εντοιχισμένη πλάκα, καθώς ο χώρος αυτός έλαβε το όνομα του αειμνήστου Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνθειας, Περικλή Πετρούλια. Ο Δήμαρχος εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του, τονίζοντας πως ο Π. Πετρούλιας υπήρξε δραστήριος και αποτελεσματικός Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας.
 
egk-antheia 5
 
Μάλιστα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία, επιτυγχάνοντας – με παρέμβασή του στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο –χρηματοδότηση για την ανασκαφική δραστηριότητα. Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο μόνος στη χώρα που χρηματοδοτεί ανασκαφές και, μάλιστα, σε έναν εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό τόπο, ο οποίος διαθέτει 5.000 χρόνια ιστορίας.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε, ακόμη, ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει την κατασκευή έργων όπως αυτό που εγκαινιάσθηκε στην Άνθεια, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης ομαλών συνθηκών και, κυρίως, παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.
Τέλος, ο Π. Νίκας υπογράμμισε την αναγκαιότητα, ιδίως στη σημερινή δύσκολη περίοδο, της ενότητας του λαού μας και της τήρησης των παραδόσεών μας.
 
egk-antheia_1.JPGegk-antheia_2.JPGegk-antheia_3.JPGegk-antheia_4.JPGegk-antheia_5.JPGegk-antheia_6.JPGegk-antheia_7.JPGegk-antheia_8.JPGegk-antheia_9.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech