Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πρωτοπόροι στην τεχνολογία οι μαθητές μας

Κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας και του 3ου Γενικού Λυκείου, με την ευκαιρία του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, αναπτύχθηκε εφαρμογή για την ανάδειξη και προβολή της Καλαμάτας με QR (quick response) code. 
Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος εξήγησε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, πώς θα γίνει αυτό: ειδικές κάρτες που φέρουν το QR code θα τοποθετηθούν σε ιστορικά μνημεία της πόλης και σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Ο περιηγητής θα μπορεί να σκανάρει με δωρεάν εφαρμογή στο κινητό του το QR code και μέσω της δωρεάν πρόσβασης στο internet, που παρέχει ο Δήμος Καλαμάτας με wi-fi, θα κατευθύνεται στην ιστοσελίδα του Δήμου για να πάρει πληροφορίες. Επίσης, θα μπορεί να δει προτεινόμενες διαδρομές στην πόλη (έχει ήδη δημιουργηθεί μία, καταρχήν για τους τουρίστες που αφικνούνται με κρουαζιερόπλοιο) και να λάβει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να περιηγηθεί την Καλαμάτα.
Ο κ. Βεργόπουλος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους καθηγητές Πληροφορικής Γρηγορία Σιψά και Ηλία Παπαδημητρίου, καθώς και τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Επισημαίνεται ότι παρόμοιες εφαρμογές αναπτύσσονται και με άλλους εκπαιδευτικούς, για την ανάδειξη και προβολή της πόλης και της περιοχής της.
 
bars.jpgvergopoulos.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech