Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μαθητές για τη βιώσιμη κινητικότητα

Μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, των τάξεων από τη Γ΄ Γυμνασίου μέχρι τη Β΄ Λυκείου, επισκέφθηκαν σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, το Δημαρχείο, συνοδευόμενοι από καθηγήτριά τους και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Τα παιδιά ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του όσον αφορά στις προτάσεις των ομάδων Ecomobility του σχολείου, ορισμένες από τις οποίες εφαρμόσθηκαν σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Επίσης, του διάβασαν και του επέδωσαν επιστολή, με ευχαριστίες και υποδείξεις για σημεία που χρήζουν βελτιώσεων. Την επιστολή μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά για την επίσκεψή τους, τα συνεχάρη για το ενδιαφέρον τους σχετικά με θέματα της πόλης και με ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας, απάντησε στα ζητήματα που έθεσαν και τους ζήτησε αναλυτικό σημείωμα με συναφή προβλήματα που έχουν παρατηρήσει.

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για βελτίωση της κινητικότητας, που επικεντρώνονται στη δημιουργία πεζοδρόμων, στην κατασκευή μεγάλου πεζοδρομίου στην οδό Φαρών και στην οδό Πλάτωνος (στο πλαίσιο κατασκευής πεζοδρόμου 5.500 μέτρων από το Κάστρο μέχρι το Filoxenia), στην ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς («έξυπνες» στάσεις, επέκταση αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο), στη δημιουργία νέων ποδηλατοδρόμων (Δημαρχείο – Νέδοντος - μαρίνα, αλλά και διάδρομος ποδηλασίας και περιπάτου στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Αρτέμιδος, νοτίως της σηδηροδρομικής γραμμής), στην επισκευή – αναβάθμιση του υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου και του νοτίου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου, καθώς και στη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού με 9.000 φωτιστικά σώματα LED (η αρχή έγινε από την Αρτέμιδος και τη Νέα Είσοδο) για καλύτερης ποιότητας φωτισμό και εξοικονόμηση ενέργειας.

 

eco-bouga 1

Τα παιδιά προσέφεραν στο Δήμαρχο μία πινακίδα από ανθεκτικό υλικό, που θα τοποθετηθεί στην περίφραξη της χερσαίας ζώνης λιμένος και απεικονίζει τον ποδηλατόδρομο, δίδοντας χρήσιμες πληροφορίες.

 

eco-bouga_1.JPGeco-bouga_2.JPGeco-bouga_3.JPGeco-bouga_4.JPGeco-bouga_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech