Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Συνήλθε χθες, Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, το απόγευμα, στην 5η / 2015 συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και έλαβε αποφάσεις επί 30 θεμάτων. 
Τα κυριότερα θέματα επί των οποίων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι τα παρακάτω:
 
1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τους όρους της σύμβασης ανάθεσης συγκοινωνιακού έργου στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για την πραγματοποίηση δρομολογίων κατά το έτος 2015, ως εξής:
-Καλαμάτα – Ελαιοχώρι, 2 δρομολόγια την ημέρα 4 φορές την εβδομάδα,
-Καλαμάτα – Αρφαρά – Άγριλος – Βελανιδιά – Βρομόβρυση – Σταματινού, 2 δρομολόγια την ημέρα 1 φορά την εβδομάδα και 
-Καλαμάτα – Βέργα, 2 δρομολόγια την ημέρα 6 φορές την εβδομάδα.
Ο σκοπός της δημοτικής συγκοινωνίας είναι η άρση της απομόνωσης ορεινών, κυρίως, κοινοτήτων και η διενέργεια συγκοινωνίας εκεί όπου αυτή δεν εκτελείται, όπως στη Βέργα.
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι από τους λίγους Δήμους στη χώρα που χρηματοδοτούν πρόγραμμα δημοτικής συγκοινωνίας (ο μόνος περιφερειακός).
 
image1
 
2. ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΕΚΗΤΟ – ΑΝΩ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ
 
Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, σύμφωνα με την πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση της μελέτης «Αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων Δήμων Ανδανίας – Οιχαλίας – Αρφαρών Νομού Μεσσηνίας (Αποκατάσταση και αντιπλημμυρική προστασία του δρόμου Πελεκητό – Άνω Βρομόβρυση Τ.Κ. Βρομόβρυσης, Δήμου Καλαμάτας)».
Πρόκειται για την κατασκευή ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, με πίστωση 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου. Ο δρόμος αυτός θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, η οποία είχε πυρποληθεί το 2007 και στη στήριξη ιδίως των κτηνοτρόφων, όπως ο δρόμος Πολιανή – Άνω Αρφαρά, του οποίου την κατασκευή ο Δήμος Καλαμάτας ολοκλήρωσε πέρυσι.
 
3. ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών σε μερικούς αιτούντες. Προέβη, επίσης, στον καθορισμό των θέσεων και των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για υπαίθριο εμπόριο. Σημειώνεται πως δεν χορηγούνται νέες άδειες πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου. Τη σχετική εισήγηση μπορείτε να δείτε εδώ.
Το Τμήμα Αδειών και Ελέγχων του Δήμου Καλαμάτας θα προβαίνει σε ελέγχους στα πανηγύρια, που διοργανώνονται στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.
 
4. ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
 
Από το Σώμα εγκρίθηκε η ανάκληση της παραχώρησης του Τουριστικού Ταϋγέτου στην Κτηματική Καλαμάτας Δημοτική Εταιρεία «Διοκλής Α.Ε.». Η διαχείρισή του θα γίνεται από το Δήμο Καλαμάτας, καθώς ανεκλήθη η υπ’ αριθμ. 468/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ως προς την παραχώρηση της διαχείρισης του Τουριστικού Ταϋγέτου στη Διοκλής ΑΕ.
 
touristiko
 
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε διαγωνισμό για την ενοικίαση του Τουριστικού Ταϋγέτου. Οι εργασίες της επισκευής, προϋπολογισμού περί τις 270.000 ευρώ, θα βαρύνουν το μισθωτή. Την επίβλεψη της επισκευής θα έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ενδέχεται να επιστραφεί το Τουριστικό Ταϋγέτου ως προς τη διαχείρισή του στην Κτηματική Καλαμάτας Δημοτική Εταιρεία «Διοκλής Α.Ε.».
 
5. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
 
Στο πλαίσιο τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού οικον. έτους 2015, που εγκρίθηκαν, περιλαμβάνεται η διάθεση πίστωσης 50.000 ευρώ για την αναβάθμιση της δημοτικής κατασκήνωσης Ταϋγέτου, στην Αγία Μαρίνα. Θα εκτελεσθούν εργασίες επισκευών (υδραυλικά, χώροι υγιεινής κ.ά.) και καθαρισμού, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Μαΐου 2015.
 
agmarina
 
6. ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΗΜΙΟΒΑΣ
 
Εγκρίθηκε η συμβολή του Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά στην κατασκευή χώρων υγιεινής σε χώρο της Ιεράς Μονής Δήμιοβας. Ο Δήμος θα συμβάλει με την αγορά των υλικών (η χρηματοδότηση θα δοθεί μέσω του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου), ενώ την κατασκευή θα αναλάβει η Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα», που εδρεύει στο Ελαιοχώρι. Ο καθαρισμός των χώρων υγιεινής θα αποτελεί ευθύνη της Ομάδας.
Οι χώροι υγιεινής θα κατασκευασθούν στον υπαίθριο χώρο εκτός της Ιεράς Μονής, για τους προσκυνητές και τους κατασκηνωτές. 
 
dimiova 1 d

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech