Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος στην Αθήνα τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 και:

1. Επισκέφθηκε στις 12.00 τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη. Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της λειτουργίας κατά το 2015 της κατασκήνωσης στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου και την παροχή της αναγκαίας χρηματοδότησης. Αναφέρθηκε, ακόμη, στις ζημιές εξαιτίας της παρατεταμένης κακοκαιρίας στις υποδομές της κατασκήνωσης, τις οποίες επισκευάζει ο Δήμος και ζήτησε τη συνεισφορά του Υπουργείου στην κάλυψη των εξόδων. Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως αυτή η κατασκήνωση, εκτός από παιδιά, φιλοξενεί ΑμεΑ, ηλικιωμένους και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ο Π. Σκουρλέτης είναι υπεύθυνος και για θέματα Πρόνοιας, γι’ αυτό και ο Π. Νίκας του έθεσε το θέμα μετεγκατάστασης των αθιγγάνων από τον παράνομο και αυθαίρετο οικισμό παραπηγμάτων της Αγίας Τριάδος στην Μπιρμπίτα. Η συζήτηση έγινε υπό το πρίσμα των εξελίξεων μετά την απόφαση της Επιτροπής καταλληλότητας και ο Δήμαρχος ζήτησε να διοργανωθεί σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα τις επισκευές στην Μπιρμπίτα και την κατεδάφιση του παράνομου και αυθαίρετου οικισμού αθιγγάνων πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό.

Στο Δήμαρχο γνωστοποιήθηκε πως μετά το Πάσχα θα συγκληθεί σύσκεψη στην Αθήνα, σχετικά με τη λειτουργία της Μπιρμπίτας.

2. Επισκέφθηκε στις 14.00 το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε. Στον Γενικό Γραμματέα ο Δήμαρχος έθεσε σειρά θεμάτων, με κύριο τη δημοπράτηση έργων διαχείρισης ομβρίων στην περιοχή από τη Θουρία μέχρι την Καλαμάτα (Νέδοντα), καθώς και το χαρακτηρισμό της Νέας Εισόδου ως δημοτικής οδού και άλλα ζητήματα, που είχαν κατά το παρελθόν απασχολήσει το Δήμο Καλαμάτας και το Υπουργείο Υποδομών.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech