Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 26 Ιουλίου 2018

Η 18/2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας διεξήχθη την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί πλήθους θεμάτων, τα κυριότερα των οποίων ήσαν τα εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Εγκρίθηκε από το Σώμα η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» / ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., με ισχύ από την υπογραφή της μέχρι 31/12/2020. Η βασική επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού ανέρχεται σε 35.000 ευρώ ετησίως, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται να καταβάλει συγκεκριμένα ποσά.

dim-theatro

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το ποσό των 35.000 ευρώ καλύπτει τη μισθοδοσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και απομένει ένα μικρό ποσό. Πρέπει, όμως, να εξευρεθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να υποστηριχθούν τα τρία θεατρικά έργα, τα οποία το Θέατρο υποχρεούται να ανεβάζει ετησίως. Τα χρήματα πρέπει να προέλθουν από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.

Η επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕΚ από το Υπουργείο Πολιτισμού έχει υποδεκαπλασιασθεί και για την ύπαρξη όλων των ΔΗΠΕΘΕ πρέπει να ληφθούν γενναία θεσμικά μέτρα, μαζί με σοβαρή οικονομική υποστήριξη.

 

ΕΡΓΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕπ και το ΤΠ&Δ

Εγκρίθηκε τροποποίηση της 625/2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Σύναψη Γ΄ Δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).
Επομένως, τα προς δανειοδότηση έργα είναι τα εξής:
1) Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο γήπεδο «Παλιάμπελα» και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας, 300.000 €
2) Ολοκλήρωση γηπέδου Απόλλωνα και φωτισμός ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Ασπρόχωμα, 470.000 €
3) Ολοκλήρωση γηπέδου Θουρίας και βελτίωση οδού πρόσβασης, 300.000 €
4) Διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για στέγαση της Σχολής Χορού 400.000 € και
5) Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας 400.000 €. Με το έργο αυτό θα επιτευχθεί η επισκευή και ανάδειξη του κελύφους του διωρόφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση της αίθουσας θεατών του Δημοτικού Θεάτρου, ώστε να αναβαθμισθεί ο χώρος του ΔΗΠΕΘΕΚ και γενικότερα η περιοχή.

Τα έργα αυτά είναι πλήρως μελετημένα και έτοιμα προς δημοπράτηση.
Εκτιμάται ότι κατά τις δημοπρασίες θα δοθούν εκπτώσεις που θα αντιστοιχούν σε ποσόν περίπου 900.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα υπαχθούν σε χρηματοδότηση και νέα έργα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι με τα προτεινόμενα έργα λύνονται σοβαρά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού και θα δοθεί σημαντική ώθηση στους τομείς αυτούς και στην πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες. Τα έργα, τα οποία κατασκευάσθηκαν ή θα κατασκευασθούν με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πολύ χαμηλό επιτόκιο, αποδεικνύουν την ορθή επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την άντληση χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ, κάτι που ακολούθησαν δεκάδες άλλες Δημοτικές Αρχές.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε πως έχει προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης για το Δημοτικό Κατάστημα Ασπροχώματος. Για το 2018, υπάρχει εξασφαλισμένη πίστωση ύψους 50.000 ευρώ, η οποία προέρχεται από Δημοτικούς Πόρους και θα εγγραφεί στον Προϋπολογισμό 2019 η αναγκαία πίστωση για την ολοκλήρωση του έργου, από Δημοτικούς Πόρους. Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να υπάρχει ανάδοχος και η αποπεράτωση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει περί τα μέσα του επομένου έτους.

Ο Π. Νίκας είπε ότι το Δημοτικό Κατάστημα Ασπροχώματος δεν είναι δυνατόν να υπαχθεί σε χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, γι' αυτό και χρηματοδοτείται από το Δημοτικό Προϋπολογισμό. Αυτό το δημοτικό κτήριο θα δώσει στέγη στην Τοπική Κοινότητα, ενώ θα καλύψει και ανάγκες του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΕΙΑ

amfeia

φωτό αρχείου

Ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να βελτιώσει την υφιστάμενη κατάσταση στο εσωτερικό δημοτικό δίκτυο των Τοπικών Κοινοτήτων Ασπροχώματος, Καρβελίου, Λαδά, Αρτεμισίας, Ελαιοχωρίου και να κατασκευάσει πεζοδρόμια επί της 4ης επαρχιακής οδού στον οικισμό Άνω Άμφειας, συνέταξε μελέτη ύψους 287.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η επικαιροποίηση της μελέτης αυτής εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το Σώμα ενέκρινε και την υποβολή αίτησης στήριξης της Πράξης με τίτλο «Συντήρηση εσωτερικού δημοτικού δικτύου στις Τοπικές Κοινότητες και κατασκευή πεζοδρομίων στην Τ.Κ. Άμφειας» στην πρόσκληση με αρ. πρωτ. 166/15-05-2018 του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» της «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» (προσέγγιση LEADER).
Αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης είναι η συντήρηση του εσωτερικού δημοτικού δικτύου στις Κοινότητες Ασπροχώματος, Καρβελίου, Λαδά, Αρτεμισίας και Ελαιοχωρίου, όπου είναι αναγκαίες παρεμβάσεις, η κατασκευή πεζοδρομίων στην Άνω Άμφεια, η κατασκευή λιθόστρωτων στις Κοινότητες του Ταϋγέτου, η κατασκευή δύο πέτρινων βρυσών σε Ελαιοχώρι, Λαδά όπου υπάρχουν παλιές βρύσες, η διαμόρφωση με λιθοδομές στα πρανή των παραπάνω δρόμων με την κατασκευή μικρών πέτρινων τοίχων διαστάσεων 0,50 x 0,50 που θα χρησιμοποιηθούν ως παγκάκια, καθώς και η τοποθέτηση ξύλινης προστατευτικής περίφραξης σε σημεία έντονων υψομετρικών διαφορών.
Επίσης, θα γίνουν εργασίες συντήρησης - βελτίωσης βατότητας ασφαλτόδρομων από το ίδιο υλικό και ασφαλτόστρωσης τσιμεντόδρομου στην Τ.Κ. Ασπροχώματος (Καλάμι).

 

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ

artemisia

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου «Ανάπλαση δημοτικών οδών στην Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίας – Δ. Εν Καλαμάτας – Π.Ε. Μεσσηνίας». Επίσης, δόθηκε έγκριση σχετικά με την υποβολή αίτησης στήριξης της Πράξης με τον ίδιο τίτλο στην πρόσκληση με αρ. πρωτ. 166/15-05-2018 του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» της «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» (προσέγγιση LEADER).
Η παρέμβαση, προϋπ. 230.000 ευρώ, αφορά στην ανάπλαση εντός του οικισμού της Αρτεμισίας τμημάτων δημοτικών οδών και των κοινοχρήστων χώρων (πλατείες) μπροστά στις εκκλησίες Παναγίτσα και Άγιος Βασίλειος. Το έργο, αποτελεί συνέχεια της ήδη υπάρχουσας πλακόστρωσης και ολοκληρώνει την αναβάθμιση του εσωτερικού βασικού δικτύου της Αρτεμισίας.
Βασικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπλαση των οδών και των κοινοχρήστων χώρων είναι οι ακανόνιστες πέτρες Άρτας και το κόκκινο διακοσμητικό τούβλο, για τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών στους κοινόχρηστους χώρους.
Στους κοινόχρηστους χώρους, μπροστά από τις Εκκλησίες, προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:
1. κατασκευή λίθινων καθιστικών
2. τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων παραδοσιακού τύπου
3. φύτευση πλατανιών
4. κατασκευή λιθοδομής μιας ορατής όψης από λίθους της περιοχής
5. προμήθεια και τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων με μεταλλικά ελάσματα.
H συλλογή των ομβρίων θα γίνεται επιφανειακά μέσω των υφισταμένων καναλιών, που χωροθετούνται στα πλάγια των οδών καθώς και νέων, εγκαρσίων. Οι οδοί θα διαμορφωθούν με κλίση 1% - 1,5% προς τα κανάλια.
Το συνολικό εμβαδόν της προς παρέμβαση περιοχής είναι 1.713,09 τ.μ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας στο Ο.Τ 1222, ως προς τη μετατροπή τμήματος κοινωφελούς χώρου σε οικοδομήσιμο και σύνταξη Μεμονωμένης Πράξης Εφαρμογής σε τμήμα του Ο.Τ 1222 μετά την κύρωση της ως άνω τροποποίησης.
Η τροποποίηση έγινε σε συνέχεια δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες ήρθη η επίταξη των ιδιοκτησιών, που είχε επιβληθεί μετά τους σεισμούς του 1986. Με τη σύνταξη Μεμονωμένης Πράξης Εφαρμογής σε τμήμα του ανωτέρω Οικοδομικού Τετραγώνου θα επιτευχθεί εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου, απόκτηση από το Δήμο του χώρου Βρεφικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου (εκεί στεγάζεται σήμερα το 17ο Νηπιαγωγείο) και τακτοποίηση των εμπλεκομένων ιδιοκτησιών.

ΣΑΡΩΘΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ
ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ

Το Σώμα ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανημάτων & συνοδευτικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Καλαμάτας μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ. Η εν λόγω προμήθεια είναι προϋπολογισμού 291.400 € με το ΦΠΑ και θα αγορασθούν ένα μηχανικό σάρωθρο (σκούπα), ένα τρακτέρ και ένας καταστροφέας (παρελκόμενο του τρακτέρ) για τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων από ανεπιθύμητη βλάστηση, κυρίως στον ορεινό όγκο του Δήμου.
Η προεγκριθείσα κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» είναι ύψους 250.000 € και η κάλυψη της επιπλέον δαπάνης των 41.400 € θα προέλθει από Δημοτικούς Πόρους.

ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Εγκρίθηκαν δύο πρωτόκολλα παραλαβής εργασιών σχετικών με την επεξεργασία απορριμμάτων από την «Ηλέκτωρ», ανάδοχο διαγωνισμού του Δήμου Καλαμάτας, στη Μαραθόλακκα (για το μήνα Μάιο 2018, επεξεργασία 2.423,96 τόνων απορριμμάτων και για το μήνα Ιούνιο 2018, επεξεργασία 2.476,14 τόνων απορριμμάτων). Επίσης, το Σώμα ενέκρινε το 1ο πρωτόκολλο παραλαβής, που αφορά σε συμπληρωματική σύμβαση για τις «Εργασίες διαχείρισης ανεπεξέργαστων απορριμμάτων στο χώρο της Μαραθόλακκας», δηλαδή απορριμμάτων που είχαν συσσωρευθεί εκεί επί της περιόδου επεξεργασίας των απορριμμάτων από τον προηγούμενο ανάδοχο (επεξεργασία 4.437,66 τόνων απορριμμάτων).
Η μονάδα της «Ηλέκτωρ» λειτουργεί ομαλά, κατορθώνοντας να επεξεργάζεται όχι μόνο τα μεταφερόμενα σε αυτήν απορρίμματα, αλλά και συσσωρευμένα από το παρελθόν.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ

Εγκρίθηκε η χορήγηση χρηματικού βοηθήματος 2.000 € από το Δήμο Καλαμάτας σε οικογένεια για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, που θα χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις ανηλίκου παιδιού με σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

oaed asproxwma paraxwrhsh xwrou Medium

Εγκρίθηκαν οι όροι του χρησιδανείου, περί παραχώρησης στο Δήμο Καλαμάτας οικοπεδικής έκτασης για 99 χρόνια, μπροστά στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, για την υλοποίηση παρεμβάσεων και εφαρμογή κυκλοφοριακών μέτρων.
Η σύμβαση χρησιδανείου, σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας και σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει αντικείμενο την παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Καλαμάτας της χρήσης εδαφικού τμήματος επιφάνειας 642 τετραγωνικών μέτρων, από τη συνολική οικοπεδική έκταση ιδιοκτησίας του Οργανισμού στο Ασπρόχωμα.
Ο Δήμος θα προβεί στις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (φωτεινή σήμανση) για την ασφαλή διάσχιση εκ μέρους των πεζών της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας - Αθήνας μπροστά στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, καθώς επίσης και για να παρασχεθεί η δυνατότητα στους κινούμενους προς Αθήνα οδηγούς να μπορούν να κάνουν αναστροφή και να μη χρειάζεται να φτάσουν στο ΤΕΙ, προκειμένου με ασφάλεια να γυρίσουν και να κατευθυνθούν προς Καλαμάτα.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ

gipedo-sperhogeias

Το Σώμα ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χρησιδανείου, που αφορά στην παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου Σπερχογείας στον Αθλητικό Όμιλο Σπερχογείας. Η εκ νέου παραχώρηση από το Δήμο Καλαμάτας ισχύει για 5 χρόνια, χωρίς αντάλλαγμα.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Εγκρίθηκε η παραχώρηση της χρήσης 7 κοινόχρηστων χώρων στην Καλαμάτα, για την τοποθέτηση ενοικιαζομένων ποδηλάτων. Οι χώροι παραχωρούνται στην εταιρεία «NEXTBIKE» χωρίς μίσθωμα, αλλά με ανταπόδοση στο Δήμο Καλαμάτας 45 μηνιαίων καρτών αξίας 10 € καθεμιά. Προηγήθηκαν 3 δημοπρασίες προς ενοικίαση των κοινοχρήστων χώρων, χωρίς να προσέλθει κάποιος ενδιαφερόμενος.
Οι χώροι αυτοί, εμβαδού 22 τετρ. μέτρων ο καθένας, είναι:
1. νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, έναντι Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη
2. πλησίον κεντρικής εισόδου του χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων «Τέντα», που θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου, λόγω άμεσης γειτνίασης
3. στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, έναντι της ομώνυμης πλατείας
4. στην πλατεία Δημαρχείου έναντι κτηρίου ιστορικού Δημαρχείου
5. σε κατάλληλο χώρο στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, νοτίως της οδού Ξενοφώντος
6. σε κατάλληλο χώρο στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην απόληξη της οδού Μαιζώνος (συμβολή με την οδό Ναυαρίνου), μετά από σχετική έγκριση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
7. σε χώρο νοτίως της πλατείας Ιερού Ναού Αναστάσεως, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΚΟΥ

afisa-giorth-sykou

Ο Δήμος Καλαμάτας θα μετάσχει, κατόπιν εγκρίσεως του Σώματος, στη διοργάνωση της 17ης Γιορτής Σύκου, στις 17 Αυγούστου 2018, στον Πολύλοφο και θα υποστηρίξει έμπρακτα τη διενέργειά της, για την ανάδειξη και στήριξη του προϊόντος, που περιλαμβάνει δράσεις και στην Καλαμάτα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εγκρίθηκε από το Σώμα η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων:
I. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗΣ ¨ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΓΡΕΣ¨», για τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων
II. «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων
III. «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ», για τη διοργάνωση Γιορτής Αγκινάρας
IV. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ¨», για τη διοργάνωση Γιορτής Σύκου
V. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ ΑΚΟΒΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ», για τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης
VI. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΩΝΙΩΝ», για τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης
VII. «ΔΗΜΑΚΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ», για τη διοργάνωση των Δημάκειων αθλητικών εκδηλώσεων
VIII. «ΟΜΙΛΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΠΡΙΤΖ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση πανελλήνιου τουρνουά
IX. «ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΕΛΠΙΔΑ ΑΡΙΟΣ¨», για τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων
X. «ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΘΟΥΡΙΑΣ», για τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων
XI. «ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΟΥΡΙΑΣ», για τη διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΣΤΗ ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εκκαθάριση του Γενικού Αρχείου και του Αρχείου της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, που φυλάσσονται στο υπόγειο του κτηρίου επί της οδού Θουκυδίδου 2 και καταστράφηκαν από τις πλημμύρες της 20-9-2011 και της 7-9-2016, όπως αυτά καταγράφονται από τις αντίστοιχες για το σκοπό αυτό επιτροπές.

 

ΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ

ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πολλών δεκάδων θυμάτων από την πυρκαϊά στην Ανατολική Αττική, αυτήν την εθνική τραγωγία. Ο Δήμαρχος ζήτησε να μην κατατεθεί κανένα ψήφισμα κι αυτό να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση, ώστε να τιμηθούν οι νεκροί με την αναγκαία σιγή και περίσκεψη.

Επίσης, κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης έγινε γνωστή η εκδημία του δημοσιογράφου Γρηγόρη Πουλόπουλου, ο οποίος είχε εργασθεί στον έντυπο Τύπο, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Καλαμάτας και στο Γραφείο Τύπου του Δήμου. Ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι εξήραν το ήθος, το επίπεδο των γνώσεων και την προσήλωση στο καθήκον του εκδημήσαντος, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud