Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Οι τελευταίες πινελιές στο κτήριο του 3ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας

Οι τελευταίες πινελιές στον περιβάλλοντα χώρο μπαίνουν στο κτήριο του 3ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας. Οι εργασίες ανεγέρσεως του οικοδομήματος έχουν ολοκληρωθεί και αυτό συγκεντρώνει σημαντικές καινοτομίες στους όμορφους, άνετους και λειτουργικούς του χώρους. 
Για παράδειγμα, οι αίθουσές του είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες διοξειδίου του άνθρακα, ώστε όταν η ατμόσφαιρα «βαραίνει» από τις ανάσες των παιδιών να ενεργοποιείται ο εξαερισμός. Επίσης, για τη θέρμανση του κτηρίου έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση αντλιών υψηλών θερμοκρασιών, που θα προσφέρουν καλή απόδοση και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.
 
3onipiagwgeio 3
 
Το Σεπτέμβριο, οπότε ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, το κτήριο θα παραδοθεί προς χρήση, ένα όμορφο και λειτουργικό Νηπιαγωγείο, που θα κοσμεί τη συνοικία όπου βρίσκεται, σε πλήρη αρμονία με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον. 
Υπενθυμίζεται πως το κτήριο κατασκευάσθηκε σε οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Σοφοκλέους (Ο.Τ.106). Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 715.296 ευρώ με το ΦΠΑ και ο ανάδοχος Ι. Καφίρης και Σία ΟΕ προσέφερε έκπτωση 41,21%, το δε συμφωνητικό υπεγράφη στις 7 Απριλίου 2014 από το Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο του αναδόχου. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του ΕΣΠΑ.
 
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ
 
Το κτήριο που ανηγέρθη είναι ισόγειο χωρίς υπόγειο και περιλαμβάνει: δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο συγκέντρωσης και υποδοχής νηπίων - γονέων, χώρους υγιεινής. Επίσης, διαθέτει κουζίνα, αποθηκευτικό χώρο και λεβητοστάσιο.
 
3onipiagwgeio 4
 
Στα όρια του οικοπέδου εγκαταστάθηκε περίφραξη με σιδηρά κιγκλιδώματα, ενώ περιλαμβάνονται πλακόστρωση βορείως και ανατολικώς του κτηρίου, σκάμμα με άμμο και φύτευση δένδρων στην περίμετρο του οικοπέδου.
Η συνολική επιφάνεια δόμησης είναι 384,39 τετρ. μέτρα. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 1.579,58 τετρ. μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως το οικόπεδο παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Υπουργείο Οικονομικών.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech