Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 27 Απριλίου 2015

Συνήλθε σήμερα, στην 6η/2015 συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:
 
ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ
 
1. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 543/2010 Κανονιστικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όσον αφορά στην οριοθέτηση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Εγκρίθηκε η εξής ρύθμιση:
Στη δυτική πλευρά της πλατείας 23ης Μαρτίου και σε απόσταση 2 μέτρων από την οικοδομική γραμμή δημιουργείται ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, στη συνέχεια της οποίας ακολουθεί ζώνη πλάτους 3,50 μέτρων, για την ελεύθερη διέλευση των πεζών και την προβολή του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων. Ακολουθεί ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων βάθους 4 μέτρων. Εκατέρωθεν του ορίου γειτνιαζόντων καταστημάτων και σε βάθος 0,50 μέτρων αφήνεται διάδρομος συνολικού πλάτους 1 μέτρου, για την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στους χώρους της πλατείας.
 
23is
 
Στη βορειοανατολική πλευρά της πλατείας 23ης Μαρτίου και σε απόσταση 5 μέτρων από την οικοδομική γραμμή δημιουργείται ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και σε επαφή με την πρόσοψη των καταστημάτων.
Σε ό,τι αφορά στη σκίαση των παραπάνω χώρων, το είδος των τραπεζοκαθισμάτων κ.λπ.. ισχύουν τα αναγραφόμενα στις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 543/2010 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ανωτέρω απόφαση ισχύει από 1ης Ιουλίου 2015.
 
ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ Η «ΓΟΡΓΟΝΑ»
 
2. Μετακίνηση του γλυπτού της Γοργόνας (Ξωτικό της θάλασσας) από τη Μαρίνα σε νέα θέση επί της οδού Ναυαρίνου. Εγκρίθηκε, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, η μετακίνηση του γλυπτού της Γοργόνας (Ξωτικό της θάλασσας), το οποίο δημιούργησε ο Διονύσης Γερολυμάτος στο πλαίσιο του συμποσίου γλυπτικής Καλαμάτα 2000, από τη μαρίνα Καλαμάτας όπου βρίσκεται σήμερα. Η σημερινή θέση, όπως απεικονίζεται και στη σχετική φωτογραφία, ακυρώνει τη δυναμική και την καλλιτεχνική αξία του γλυπτού. 
 
agalma gorgonas
 
Η πρόταση, με αφορμή και τις εργασίες συντήρησης του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου, που θα υλοποιηθούν, συνίσταται στη μετακίνηση του γλυπτού σε νέα θέση στην παραλία, μεταξύ των οδών Αύρας και Γεωργίου Καρέλια. Η τοποθέτησή του παράλληλα και σε μικρή απόσταση από το νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, με έδρασή του στα βότσαλα της παραλίας και σε άμεση σχέση με τον κυματισμό της θάλασσας, εκτιμάται ότι θα το αναδείξει και, παράλληλα, θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στον παράλιο περίπατο των κατοίκων των επισκεπτών.
 
3. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας στο Ο.Τ. 1459 ως προς τη μετατόπιση της θέσης της οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής. Εγκρίθηκε.
 
ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
 
4. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (κεντρικός διάδρομος κ.λπ.)» του Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε παρεμβάσεις με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ με το ΦΠΑ και χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ, δεδομένου ότι οι σχεδιασμένες υπαίθριες διαδρομές περιπάτου, με δαπεδόστρωση από θραυστό υλικό λατομείου (στουρνάρι), έχουν γίνει σήμερα, σε πολλά σημεία τους, ακατάλληλες για χρήση από τους περιπατητές και με την παραμικρή βροχόπτωση σχηματίζεται λάσπη.
 
parko-sid
 
Για τον κεντρικό διάδρομο περιπάτου, προβλέπεται η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και ολόσωμης βαφής (χρώματος terracotta), αφού εκτελεσθεί η αναγκαία προεργασία. Επίσης, στους περιμετρικούς διαδρόμους θα γίνει ανακατασκευή της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης από στουρνάρι.
 
5. Άρση επικινδυνότητας ετοιμόρροπης οικοδομής (εκτός ημερησίας διατάξεως). Λαμβάνοντας υπόψη σχετικό πρωτόκολλο αυτοψίας επικινδύνως ετοιμόρροπης οικοδομής, που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε την κατεδάφιση του κτηρίου επί της οδού Φαρών 117 στην Καλαμάτα και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου από τη βλάστηση, συσσωρευμένα απορρίμματα και δομικά υλικά.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech