Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σαράντα μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας στο Δημαρχείο

Ομάδα 40 μαθητριών και μαθητών με τους καθηγητές τους, από το 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τα παιδιά και τους καθηγητές τους στην Καλαμάτα, τους ευχήθηκε καλή διαμονή και αναφέρθηκε, συνοπτικά, στην ιστορία της πόλης και της περιοχής της, στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που υφίστανται κοντά στην Καλαμάτα και εν γένει στη Μεσσηνία, καθώς και στο κορυφαίο γεγονός στην ιστορία της Καλαμάτας, αυτό της κήρυξης εδώ της Επανάστασης του 1821.

Επίσης, παρέθεσε στους επισκέπτες ορισμένα στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση στην Καλαμάτα και τις προοπτικές της πόλης, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καθώς και τους στόχους της, όπως αυτός της ανάδειξής της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Τα παιδιά υπέβαλαν ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις σχετικά με το δυναμισμό των τομέων του τουρισμού και της γεωργίας στην περιοχή μας, για τις επισκέψεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμένα Καλαμάτας που τους έκαναν εντύπωση, για τα πολιτιστικά πράγματα στην Καλαμάτα, καθώς και για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ που λειτουργούν εδώ.

Καθηγητές και παιδιά έλαβαν από το Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα.

lukeio-thivas_1.JPGlukeio-thivas_2.JPGlukeio-thivas_3.JPGlukeio-thivas_4.JPGlukeio-thivas_5.JPGlukeio-thivas_6.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech