Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μαθητές από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής στο Δημαρχείο

Εκπρόσωποι των πενταμελών συμβουλίων της Α΄ και Β΄ Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη, συνοδεία καθηγητών τους και του Διευθυντή του σχολείου, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου 2015, το Δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, τόνισε ότι συνιστά τιμή η επίσκεψη στην πόλη μας μαθητών και καθηγητών ενός από τα παλαιότερα σχολεία του ελληνικού χώρου, δεδομένου ότι η Ευαγγελική Σχολή ιδρύθηκε το 1733 και κατ’ άλλους το 1717, στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Ο Π. Νίκας μίλησε στα παιδιά για την ιστορία της πόλης και της περιοχής της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Καλαμάτα.
 
evag-sxoleio 4
 
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ταυτότητα και τις προοπτικές της Καλαμάτας του σήμερα, η οποία έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό, ενώ συνάμα δεν παύει να αποτελεί περιοχή που παράγει πολλά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη νεανικότητα της πόλης, καθώς και στην ενότητα που χαρακτηρίζει τους Καλαματιανούς.
Καθηγητές και μαθητές φωτογραφήθηκαν στο Γραφείο του Δημάρχου και έλαβαν απ’ αυτόν αναμνηστικά δώρα.
 
evag-sxoleio_1.JPGevag-sxoleio_2.JPGevag-sxoleio_3.JPGevag-sxoleio_4.JPGevag-sxoleio_5.JPGevag-sxoleio_6.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech