Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επίσκεψη μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο του Άργους

Σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου 2015, 45 μαθητές και των τριών τάξεων του 2ου Γυμνασίου Άργους, συνοδεία καθηγητών τους, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Αφορμή της επίσκεψής τους στην Καλαμάτα είναι η συνεργασία του σχολείου τους με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και η εργασία που εκπονούν με τίτλο: «Και μετά το σεισμό; Μια νέα πόλη γεννιέται», σχετικά με την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων πόλεων.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά και τους καθηγητές τους και τους  έδωσε διάφορες πληροφορίες για το παρελθόν και το παρόν της Καλαμάτας, για το Ιστορικό Κέντρο, τον τουρισμό της περιοχής, την πετυχημένη διαχείριση των απορριμμάτων, τις σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνει ετησίως ο Δήμος. Αναφέρθηκε, επίσης, στις θετικές για την Καλαμάτα προοπτικές, όπως διαμορφώνονται λόγω, κυρίως, του νέου αυτοκινητόδρομου, που τη συνδέει με την Αθήνα σε 2 ώρες, των διεθνών συνδέσεων του αεροδρομίου και ανθρώπων όπως ο καπετάν - Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος έβαλε την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

Οι μαθητές, κατόπιν, απηύθυναν στο Δήμαρχο ερωτήσεις σχετικά με τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι μετά τους σεισμούς δημιουργήθηκαν νέα δημόσια κτήρια, ιδίως σχολεία, θωρακίσθηκε η πόλη έναντι νέων σεισμών και διατηρήθηκε το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Μαθητές και καθηγητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πόλη, τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και, πριν αποχωρήσουν, έλαβαν από το Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα.

gumn-argous_1.JPGgumn-argous_2.JPGgumn-argous_3.JPGgumn-argous_4.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech