Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τα κυριότερα θέματα επί των οποίων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι τα παρακάτω:
 
1) Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εξέλεξε, με ευρεία πλειοψηφία (τα δύο τρίτα του συνόλου των ψήφων), το δικηγόρο Γεώργιο Φερετζάκη, Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
O Γεώργιος Κ. Φερετζάκης γεννήθηκε το 1975. Είναι έγγαμος με την δικηγόρο – υπ. Διδάκτορα Πολιτικής Δικονομίας και συγγραφέα νομικών εγχειριδίων Βασιλική Χ. Βασιλάκη. Έχουν ένα γιο, τον Παναγιώτη – Κωνσταντίνο 
Σπουδές: Πτυχίο Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών στην Τραπεζική – Χρηματοοικονομική (Τραπεζικό Περιβάλλον), ΜΠΣ Διαπανεπιστημιακού και Διατμηματικού Προγράμματος Μ.Σ. Ηθική Φιλοσοφία. 
 
feretzakis
 
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΠΕΕ Νομικής Αθηνών (επικουρία στη διδασκαλία Εμπειρική Εγκληματολογία – 4 εαρινά εξάμηνα με την ειδική επιστήμονα Φωτεινή Μηλιώνη Διευθύντρια ΕΠΑΝΟΔΟΥ – ΝΠΙΔ Υπουργείο Δικαιοσύνης. (Ερευνητικά προγράμματα ΕΚΠΑ: Ενδεικτικώς, Επαναληπτική έρευνα ανηλίκων παραβατών / ομιλητής σε ημερίδα του ΕΠΕΕ Νομικής Αθηνών με θέμα Νεότερες Εγκληματολογικές Έρευνες για ανήλικους και νεότερους παραβάτες). Μέλος Ελληνικής Θυματολογικής Εταιρίας. Κάτοχος πιστοποιητικού Ανώτερου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Διοικητικού Δικαίου, Συμβούλιο της Επικρατείας – Ίδρυμα Στασινόπουλου. Συγγραφέας, επιμελητής και μεταφραστής νομικών εγχειριδίων. Συνεργασία επί σειρά ετών με κεντρικά νομικά φροντιστήρια των Αθηνών, που απευθύνονται σε προπτυχιακούς φοιτητές Νομικών Σχολών, υποψήφιους Εθνικής Σχολής Δικαστών και Ειρηνοδικών. Εκπαιδευτής στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας (Συνταγματικό Δίκαιο – Οργανωτικό Μέρος, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ποινικό Δίκαιο και Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι, Εκπαιδευτής στο Ι.Ι.Ε.Κ Καλαμάτας ΟΡΙΖΩΝ (Εκπ. Μπουγά). Ασχολούμενος αυτόνομα ή ως συνεργάτης δικηγορικών γραφείων με υποθέσεις Αστικού – Εμπορικού, Εργατικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου. Σύνταξη κάθε φύσης συμβάσεων. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Εθελοντισμός: κάτοχος διπλώματος συνεργάτη ενοριακού έργου 22.03.2010, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο – Διδασκαλία Ιταλικής Γλώσσας. Αρθρογραφία σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.
 
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ
 
Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010, ο Συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των Νομικών του Προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα.
Επισημαίνεται ότι η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης Αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών Οργάνων και Αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.
 
2) ΠΡΟΣΛΗΨΗ 47 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙ ΔΙΜΗΝΟ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη 47 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας 2 μηνών, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών. Θα γίνουν προσλήψεις:
 
Α) Οκτώ (8) χειριστών μηχανημάτων, αναλυτικά ως εξής: 
 
α. Τριών (3) χειριστών σύνθετου εκσκαπτικού και φορτωτικού μηχανήματος
Αντικείμενο: 
α. Η φόρτωση ογκωδών αντικειμένων. 
β. Ο καθαρισμός πρανών δρόμων (καταστροφέας).
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 1.3 τσάπες-JCB, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄. 
β. Ενός (1) χειριστή γερανοφόρου οχήματος (αρπάγη).
Αντικείμενο:
Η φόρτωση ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 2.3 γερανοφόρα, ΟΜΑΔΑ Α΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ΄.
γ. Ενός (1) χειριστή καδοπλυντηρίου. 
Αντικείμενο:
Πλύσιμο κάδων 1.100 lt.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 4.4 καδοπλυντήρια, ΟΜΑΔΑ Α΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ΄.
δ. Δύο (2) χειριστών μηχανικού σαρώθρου (σκούπας). 
Αντικείμενο: 
Καθαρισμός οδών — πλατειών.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 4.1 σάρωθρα, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄.
 
kathariotita
 
ε. Ενός (1) χειριστή φορτωτή.
Αντικείμενο:
α. Φόρτωση ογκωδών.
β. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 1.5 φορτωτές, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄.
 
Β) Έντεκα (11) οδηγών.
 
Γ) Είκοσι οκτώ εργατών (28) καθαριότητας.
Θα ακολουθήσει η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ εργαζομένων επί 8μηνο, με τις ίδιες ειδικότητες.
 
3) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 
ΜΕΧΡΙ 9.000 ΝΕΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED
 
Εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου (JESSICA Πελοποννήσου) για την «Αναβάθμιση οδοφωτισμού Δήμου Καλαμάτας», που συνίσταται στην αλλαγή περίπου 9.000 λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας, με νέους, τεχνολογίας LED.
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάθεσης παροχής υπηρεσίας τεχνικού συμβούλου, για τη σύνταξη του ειδικού φακέλου αίτησης χρηματοδότησης που θα κατατεθεί στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου (JESSICA Πελοποννήσου) και από 03.04.2015 έχει υπογραφεί και το σχετικό συμφωνητικό με την Επιχειρείν Αναπτυξιακή ΕΠΕ. 
 
ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ
 
Η υλοποίηση της αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού, εκτός της οικονομικής ωφέλειας θα έχει και πρόσθετες θετικές επιπτώσεις για τον Δήμο, όπως:
i.Περιβαλλοντικά οφέλη:
Αναμένεται μείωση της ετήσιας εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και αποφυγή χρήσης λαμπτήρων με υψηλή περιεκτικότητα υδραργύρου.
ii.Βελτίωση ποιότητας φωτισμού και υπηρεσιών:
Ο μεγάλος χρόνος ζωής των λαμπτήρων νέας τεχνολογίας σε σύγκριση με τους συμβατικούς έχει ως αποτέλεσμα την αισθητή μείωση των βλαβών και της ανάγκης συντήρησης.
iii.Αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος:
iv.Οι λαμπτήρες νέας τεχνολογίας συνεισφέρουν στο αισθητικό αποτέλεσμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το φωτισμό και την ανάδειξη σημείων ιδιαίτερης σημασίας (π.χ. μνημείων, εκκλησιών, διατηρητέων κτηρίων κ.λπ.).
Στην παρούσα χρονική συγκυρία υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία JESSICA, που όμως θα είναι διαθέσιμη για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα και θα έχει συγκεκριμένο όριο. Τα έργα που υποβάλλονται προς ένταξη χρηματοδοτούνται κατά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ωρίμανσή τους.
 
4) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση του Τουριστικού Οδηγού Ταϋγέτου από το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου και από τα βιβλιοπωλεία της πόλης. Η τιμή πώλησης με το ΦΠΑ καθορίσθηκε σε 3 ευρώ ανά αντίτυπο.
Υπενθυμίζεται πως, με απόφαση του Δημάρχου, για την κάλυψη της ανάγκης ενημέρωσης υπηρεσιών, πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων της περιοχής και όμορων δήμων, ο Δήμος Καλαμάτας θα διανείμει δωρεάν περί τα 300 αντίτυπα του Τουριστικού Οδηγού Ταϋγέτου, που εξέδωσε. Σκοπός είναι να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχει ο Ταΰγετος, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
 
touristikos-odigos-taugetou
 
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΒΟΥΝΟ
 
Μέσω του Περιηγητικού Οδηγού του Δήμου Καλαμάτας για τον Ταΰγετο, ο επισκέπτης καλείται να γνωρίσει έναν πανέμορφο τόπο – χειμώνα, καλοκαίρι - με δάση, τρεχούμενα νερά, πανίδα και, κυρίως, μοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο χλωρίδα. 
Επιπλέον, τα ιστορικά μοναστήρια του Ταϋγέτου – κέντρα προετοιμασίας της εθνεγερσίας –, τα μονοπάτια, τα πετρόκτιστα σπίτια, γεφύρια και νερόμυλοι, τα πατροπαράδοτα έθιμα και τα μοναδικά προϊόντα, μαζί με τη φιλοξενία των κατοίκων, προσκαλούν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι με μοναδική και πλούσια απόλαυση, αλλά και γνώση, θύμηση και εμπειρίες.
Ο Οδηγός περιλαμβάνει κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και ο Δήμαρχος σημείωσε πως ορισμένα μικρολάθη που παρεισέφρησαν, θα διορθωθούν.
 
5) ΤΟ ΜΑΪΟ Η 4η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
 
Αισίως στην 4η διοργάνωση φθάνει φέτος η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα από 16 Μαΐου 2015 έως τις 24 του μήνα αυτού. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση της 4ης Ανθοκομικής Έκθεσης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και τη διάθεση πίστωσης 10.345,28 €, με ΦΠΑ, για την κάλυψη των δαπανών της, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.
 
anth 13
 
H 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την επισκεφθούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανοιξιάτικα λουλούδια σε πανδαισία χρωματισμών, καθώς και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών, αλλά και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά για παιδιά.
 
ekpaideutika 2
 
Όσοι φυτωριούχοι, ανθοπώλες, καταστηματάρχες με γεωργικά εφόδια κ.ά. ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, ακόμη και από περιοχές εκτός Μεσσηνίας, μπορούν να συμπληρώσουν την παρατιθέμενη αίτηση.
Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι από 9.00 έως 13.00 & από 18.00 έως 23.00, όλες τις ημέρες διοργάνωσής της.
Πληροφορίες δίδονται από τις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Δήμου Καλαμάτας, Στυλιανή Στάμου, τηλ. 27213 60844 και Αγγελική Σταματελοπούλου, τηλ. 27213 60846.
 
seminario anthodetikis anthokomikis 9 - Αντίγραφο
 
ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
 
Είδη έκθεσης : Καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνοι, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα, λιπάσματα, σπόροι φυτών, βιολογικά σκευάσματα φυτοπροστασίας και λίπανσης, αρδευτικά υλικά κήπου (εκτοξευτές νερού, σταλλάκτες νερού, σωλήνες νερού, ηλεκτροβάνες, προγραμματιστές άρδευσης), κατασκευές κήπου (πλαίσια, πέργκολες, δάπεδα, καθιστικά, περιφράξεις, πάσσαλοι), αγροτικά μηχανήματα, μηχανήματα και εργαλεία κήπου.
Συμμετοχή: Επαγγελματίες με έκταση περιπτέρου περίπου 30 τ.μ. ο καθένας. Οριοθέτηση του χώρου κάθε περιπτέρου και απόδοση των θέσεων με κλήρωση. 
Υποχρεώσεις εκθετών: Παραχώρηση προϊόντων (φυντάνια καλοκαιρινών κηπευτικών) από πλευράς των συμμετεχόντων επαγγελματιών αξίας 100 € στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και η υποχρέωση των επαγγελματιών για τη φύλαξη του περιπτέρου τους καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και τις ώρες που δεν λειτουργεί.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις: 
 
• Έκθεση εικαστικών έργων μαθητών της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας 
• Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο
• Μουσικές παραστάσεις
• Χορευτικές εκδηλώσεις
• Εκδηλώσεις χορωδιών
• Περίπτερα του Διευθύνσεων του Δήμου μας
• Περίπτερα Φορέων
• Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
• Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και Φορείς.
 
6) ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, θα διοργανωθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Μάχη της Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται πως στις 28 και 29 Απριλίου 1941, δόθηκε η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα από τις Συμμαχικές δυνάμεις, Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες, κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προέλαυναν, προωθούμενες με μεγάλη ταχύτητα. Η μάχη αυτή δόθηκε στην Καλαμάτα και, με ιδιαίτερη ένταση, στην Παραλία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης και τη διάθεση πίστωσης 400,00 € για την κάλυψη των σχετικών εξόδων, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.
 
maxi-kalamatas
 
7) ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η διενέργεια προμήθειας των απαιτουμένων μερίδων φαγητού για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας κατά το έτος 2015 – 2016. Ο αριθμός των γευμάτων είναι 32.850 και αντιστοιχούν στη σίτιση 219 μαθητών επί 150 ημέρες. Η δαπάνη ανέρχεται σε 129.921,75 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
sitisi-mathitwn
 

8) ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΑΜΕΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2015, ώστε να εγκατασταθεί - στο πλαίσιο ανάπλασης του χώρου - ένας μηχανισμός πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα, στην παραλία νοτίως του Ιερού Ναού Αναστάσεως, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

amea-sea

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech