Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπερψηφίσθηκε με ευρεία πλειοψηφία η μεταφορά διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος

«Είμαι ευχαριστημένος από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ευγνωμονώ το Σώμα και τα μέλη του, γιατί ψήφισαν με ευρύτατη πλειοψηφία το άμεσο άνοιγμα λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα τοποθετηθούν τα διαθέσιμα του Δήμου, για να καλύψουν ανάγκες της Γενικής Κυβέρνησης». 
Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος, μιλώντας σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου 2015, προς τους δημοσιογράφους και προσέθεσε τα εξής: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι, μ’ αυτήν την ευρύτατη πλειοψηφία, δείχνουν και αποδεικνύουν το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της πατρίδος, γιατί περί αυτού πρόκειται. Επιπλέον, τα χρήματά μας είναι πλέον ασφαλή στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
Η προσωπική μου, δε, άποψη είναι πως για όσα χρήματα έρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό – και τα διαθέσιμα του Δήμου, τα περισσότερα είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό – πρέπει να γίνεται η διαχείρισή τους, για όλους, από την Τράπεζα της Ελλάδος».
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα έχουν κάνει διαγωνισμούς για την τοποθέτηση των διαθεσίμων τους σε εμπορικές τράπεζες, αλλά δεδομένης της μεγάλης ανάγκης που υφίσταται για τη χώρα, θα προχωρήσουν στην κατάθεση των χρημάτων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι αυτή η απόφαση, σε συνδυασμό με την επιλογή του Γεωργίου Φερετζάκη ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης με τα δύο τρίτα των ψήφων του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι σπάνιο και μάλιστα στην πρώτη συνεδρίαση, αποτελούν απόδειξη ομόνοιας. «Θα απευθύνομαι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και θα επιτυγχάνω τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις», επεσήμανε ο Δήμαρχος. 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech