Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύσκεψη για τη Δημοτική Ενότητα Άριος, όπου ξεκινούν 4 έργα

Σύσκεψη στο δημοτικό κτήριο Άριος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαΐου 2015, υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, του Δημοτικού Συμβούλου που εκπροσωπεί τη Δημοτική Ενότητα Άριος, των Προέδρων και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας.
Συζητήθηκαν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα στα δημοτικά κτήρια των Τοπικών Κοινοτήτων και ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες, ώστε να συνταχθεί μελέτη για συντήρηση και επισκευές σε κτήρια και υποδομές του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Άριος.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε το γεγονός πως εντός μηνός ξεκινά η εκτέλεση έργων με χρηματοδότηση από την προσέγγιση LEADER σε 4 Τοπικές Κοινότητες, ως εξής:
 
1. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ Α.Σ. ΑΡΙΟΣ ΣΕ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ
 
Για τη μετατροπή κτηρίου του πρώην Α.Σ. Άριος σε εκθετήριο, οι παρεμβάσεις, με προϋπολογισμό μελέτης 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, αφορούν στη μετατροπή του κτηρίου σε μουσείο – εκθετήριο που θα σχετίζεται με τη λαογραφική, αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα τοποθετηθεί νέα στέγη, θα αντικατασταθούν τα κουφώματα, θα κατασκευασθούν δύο τουαλέτες συμβατικές και μία αναπήρων σε χώρο που θα διαχωρισθεί με γυψοσανίδες και θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ το δάπεδο θα συντηρηθεί με έγχρωμο εποξειδικό ρητινοκονίαμα και το κτήριο θα χρωματισθεί εξωτερικά και εσωτερικά. Επίσης, θα εκτελεσθούν υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.
 
as-arios
 
2. ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΟ ΧΑΝΔΑΚΑ ΡΙΝΑ
Θα εκτελεσθεί, επίσης, το έργο «Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα, Δημοτικής Ενότητας Άριος», με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
3. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΑΓΡΕ
 
Στο Αριοχώρι θα πραγματοποιηθεί το έργο: «Μετατροπή του υφιστάμενου κτηρίου «Αρχοντικό Δαγρέ» σε εκθετήριο που σχετίζεται με τη λαογραφική πολιτιστική κληρονομιά», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
 
dagre
 
4. ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ Τ’ ΑΛΩΝΙΑ
 
Θα εκτελεσθεί, ακόμη, εγγειοβελτιωτικό έργο άρδευσης στις Τοπικές Κοινότητες Αλωνίων και Άμμου, με προϋπολογισμό 130.081,30 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
 
ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
 
Σχετικά με το παλιό και το νέο δίκτυο ύδρευσης στον Άρι, αντιμετωπίζονται τα τελευταία προβλήματα που προκύπτουν από την παράλληλη χρήση των δύο δικτύων. Σημειώνεται ότι έχουν τοποθετηθεί υδρόμετρα σε όλες τις συνδέσεις.
Θα ακολουθήσει έλεγχος πιθανής παράλληλης υδροδότησης στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες, όπου έχει πραγματοποιηθεί εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης.
 
aris.JPGas-arios.JPGdagre.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech