Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουΐκ επισκέφθηκε το Δημαρχείο

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουΐκ επισκέφθηκε το Δημαρχείο, χθες Τρίτη 19 Μαΐου 2015, το απόγευμα και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. 
Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Είναι χαρά μας το ότι μας επισκέπτεται στο Δημαρχείο ο Υπουργός κ. Τέρενς Κουΐκ, παλιός φίλος της Καλαμάτας και δικός μου. Είναι τιμή μας το ότι είναι εδώ και ότι έχει όλη τη διάθεση να βοηθήσει την πόλη. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνει.
Του παρουσίασα εν συντομία τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε εδώ, τις προοπτικές μας, την πορεία μας. Τα γνωρίζει σε βάθος.
 
nikas-kouik 1
 
Τον ευχαριστώ για τη διάθεσή του να βοηθήσει την πόλη, η οποία – όπως έχω πει πολλές φορές – παρά την κρίση έχει ελπίδα, έχει αισιοδοξία και, προφανώς, έχει προοπτική. Έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί ως το μεγάλο κέντρο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και πρέπει όλοι να κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε αυτή η ελπίδα, αυτή η αισιοδοξία να πολλαπλασιασθεί, να γίνει πραγματικότητα».
Ο Υφυπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι ιδιαίτερα, κύριε Δήμαρχε, που σ’ αυτήν εδώ την πόλη έχετε διαχειρισθεί με πολύ ικανοποιητικό τρόπο το θέμα των απορριμμάτων, ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει γενικότερα την Πελοπόννησο. Ήρθε η σειρά να βάλουμε μία τάξη και στα όμβρια. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα κλείσει και ο περιφερειακός δρόμος, αλλά είναι επιβεβλημένο – και αυτό θα το μεταφέρω στον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Σπίρτζη – να προωθηθεί το ταχύτερο πρόγραμμα, το οποίο να αφορά την οδοποιΐα σε όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας, διότι περισσότερη ώρα κάνεις να πας στην Κορώνη από το να πας στην Αθήνα.
Χαίρομαι, επίσης, ιδιαίτερα, γιατί ήμουνα χθες παρών στην εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, διότι ο καπετάν Βασίλης άφησε πίσω μια κληρονομιά πολύ βαριά – ο γιος του το συνεχίζει με το κεφάλι ψηλά το Costa Navarino. Η νέα συμφωνία, η οποία υπεγράφη και στην οποία ήτανε παρούσα και η Πρόεδρος της Σουηδικής Ακαδημίας, θεωρώ ότι θα συνεχίσει να καθιστά τη Μεσσηνία ένα κέντρο διεθνούς, όχι μόνο τουριστικού, αλλά και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος.
Για μια ακόμη φορά θέλω να σας ευχαριστήσω, κύριε Δήμαρχε, που τα είπαμε εδώ στο γραφείο σας και να είσαστε βέβαιος ότι αυτά τα οποία κατέγραψα, ηλεκτρονικά στο i-pad γιατί δε θέλω να χαλάω δέντρα ξοδεύοντας χαρτιά, θα τα μεταφέρω εκεί που πρέπει, αναμένοντας και την επίσκεψη, η οποία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα εδώ, του Υπουργού Περιβάλλοντος του κ. Τσιρώνη και θα είμαι κι εγώ σ’ αυτό το ταξίδι μαζί του».
Το βράδυ, ο Δήμαρχος και ο Υφυπουργός επισκέφθηκαν την 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
 
nikas-kouik-anthokomiki_1.JPGnikas-kouik-anthokomiki_2.JPGnikas-kouik-anthokomiki_3.JPGnikas-kouik_1.JPGnikas-kouik_2.JPGnikas-kouik_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech