Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

4η Ανθοκομική Έκθεση: πρωτοπορία με υδροπονικό σύστημα που έφτιαξαν μαθητές!

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα, σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, τα εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα της 4ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας, για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.
Μάλιστα, λόγω της επιτυχίας και του μεγάλου ενδιαφέροντος όσον αφορά στη χθεσινή πρωινή παρουσίαση ενός υδροπονικού συστήματος καλλιέργειας από τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου, η παρουσίαση θα επαναληφθεί σήμερα από 19.00 έως 21.00.
 
8o dimotiko sxoleio ydroponia 3 8o dimotiko sxoleio ydroponia 7
 
Σημειώνεται ότι η υδροπονία είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος καλλιέργειας, όπου δεν υπάρχει έδαφος, αλλά οι ρίζες των φυτών εδράζονται σε κατάλληλο υπόστρωμα και αυτά τρέφονται από κατάλληλα διαλύματα, με συνεχή τροφοδοσία. Η εργασία αυτή εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Καλαμάτας.
  
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗΣ
 
Εξάλλου, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής με τίτλο: «Ανθοσυνθέσεις και διακόσμηση. Κατασκευή συνθέσεων με λουλούδια και φρούτα του κήπου», από καθηγητές του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου. Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν τις δικές τους ανθοσυνθέσεις υπό την καθοδήγηση των καθηγητών. 
 
anthodetiki 2
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Οι καθηγητές ευχαρίστησαν το Δήμο για την άψογη συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και την υλική στήριξη που τους παρείχε, για την πραγματοποίηση του εργαστηρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης. Επίσης, μίλησαν για την τέχνη της ανθοδετικής και την προσπάθεια του Εργαστηρίου Ανθοκομίας να την προβάλει και να την κάνει γνωστή. 
 
anthodetiki 7
 
Υπενθυμίζεται ότι καθημερινά πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, από τους Συλλόγους που φιλοξενούνται στα βαγόνια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. 
 
Το πρόγραμμα της 4ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας μπορείτε να δείτε εδώ.
 
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech