Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αναπλάσεις στο Καρβέλι, σε τρεις βρύσες

Ο Δήμαρχος και ο εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 συμφωνητικό, για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση χώρου πέριξ τριών βρυσών στην Τ.Κ. Καρβελίου του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 10.000 € με το Φ.Π.Α. Ο ανάδοχος Παντεχνική Μεσσηνίας – Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ προσέφερε έκπτωση 32% και θα προβεί στη διαμόρφωση των χώρων που περιβάλλουν τρεις βρύσες-πηγές: το κεφαλάρι του Αϊ-Γιάννη, τη βρύση του Αϊ-Λιά και τη θέση Βρυσούλα στο Καρβέλι. 
 
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
 
Θα διενεργηθούν οι εξής παρεμβάσεις:
Το κεφαλάρι του Αϊ-Γιάννη είναι πλάτωμα με πηγές, εκτός του οικισμού, όπου προβλέπεται η αποξήλωση των πρόχειρων δαπεδοστρώσεων του χώρου γύρω από τη βρύση και τις τσιμεντένιες λεκάνες της και η απομάκρυνση των πρόχειρων αργολιθοδομών στα δυτικά της. Στο χώρο θα κατασκευασθεί, αμφίπλευρα της υπάρχουσας βρύσης, λιθοδομή – καθιστικό, αφού πρώτα επεκταθεί ο χώρος της ροής του νερού με διαμόρφωση 5 νέων βρυσών στα δυτικά της υπάρχουσας βρύσης.
 
katopsi-ai-giannis
 
Επίσης, θα τοποθετηθεί ο δίδυμος κρουνός που έχει αφαιρεθεί από την υπάρχουσα πηγή. Τμήμα του υφιστάμενου πλατώματος στάσης – αναψυχής θα λιθοστρωθεί. Για την προστασία των χρηστών του χώρου θα τοποθετηθεί προστατευτική ξύλινη περίφραξη προς τις δεξαμενές συγκέντρωσης νερού, που βρίσκονται στα νότια του χώρου. Η επάρκεια παροχής όλων των βρυσών σε νερό θα εξασφαλισθεί από την υφιστάμενη παροχή νερού πηγής. Τα νερά των βρυσών θα απορρέουν στη συνέχεια, με κατάλληλη διευθέτηση, σε παρακείμενο φυσικό αποδέκτη.
Στην πηγή Αϊ-Λιά, που βρίσκεται εκτός οικισμού δίπλα στο δρόμο Καρβέλι – Λαδά, προβλέπεται να καθαιρεθεί εν μέρει το υφιστάμενο τοιχίο σκυροδέματος, να γίνει λιθόστρωση του χώρου και να κατασκευασθεί λιθοδομή – καθιστικό αμφίπλευρα της πηγής. Στον υφιστάμενο αγωγό ομβρίων θα κατασκευασθεί φρεάτιο με μεταλλική σχάρα. 
 
katopsi-ai-lias
 
 Στη θέση Βρυσούλα, περιοχή εντός του οικισμού που εφάπτεται στον κοινοτικό δρόμο που οδηγεί στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, προβλέπεται η κατασκευή μιας βρύσης με λιθοδομή και ενός λιθόκτιστου καθιστικού στη συνέχεια. Η παροχή της σε νερό θα εξασφαλισθεί από την υφιστάμενη παροχή πηγής και τα νερά της θα απορρέουν με κατάλληλη διευθέτηση σε παρακείμενο φυσικό αποδέκτη.
 
katopsi-vrusoula
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech