Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (9 Ιουλίου 2015)

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας, συμμετείχε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου, όπου πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δε χρειάζονται πολιτικολογίες και πρέπει οι Δήμαρχοι να κινούνται σε αυτοδιοικητικά θέματα. Η Γενική Συνέλευση δεν κλίθηκε να αποφασίσει σε συγκεκριμένη εισήγηση και μάλλον δεν επιτέλεσε το σκοπό της σύγκλισής της. Το χαμηλό επίπεδο οργάνωσης της συλλογικής έκφρασης των Δήμων αποτελεί αντικειμενική δυσκολία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.
Ο Δήμαρχος, επίσης, ανέφερε ότι είναι θέμα τιμής για τους Δήμους, η διαφανής κατανομή των πόρων και ότι μεταξύ Δήμων συμβαίνει σε υπερθετικό βαθμό ο διαγκωνισμός για εξασφάλιση πόρων και τελικά κερδίζει ο πιο ισχυρός κομματικός δήμαρχος ή αυτός που έχει «μπάρμπα στην Κορώνη».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφάνειας αποτελεί η Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τις χρηματοδοτήσεις των δήμων για κατασκευή συγκεκριμένων έργων. Σημειώνεται ότι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. κατά 50% ελέγχεται από εκπροσώπους των Δήμων.
Τελειώνοντας, ο Δήμαρχος, τόνισε ότι πρώτα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη μεταξύ των Δήμων και μετά να επιδιώξουμε τη διαφάνεια, διότι αυτό συνεπάγεται την εξοικονόμηση πόρων για όλους, ώστε να υπάρξει από τους Δήμους ανταπόκριση σε προνοιακά ζητήματα, τα οποία είναι αυξημένα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ο κομματισμός είναι το σαράκι που τρώει τις σάρκες της Αυτοδιοίκησης και παρεμποδίζει την αυτόνομη πορεία της.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech