Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Kalamata21: Παρουσίαση προτάσεων Ομάδας Εργασίας «Υποδομές»

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 και τεχνικών υπαλλήλων (αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών), με θέμα τις υποδομές της πόλης στο πλαίσιο της διεκδίκησης να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη χρησιμοποίηση των δημοτικών κτηρίων, τη λειτουργική και αισθητική τους βελτίωση, αλλά και τη χρησιμοποίηση ιδιωτικών κτηρίων.

Στις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθούν στην πόλη, σε κτήρια και ελεύθερους χώρους, banners και σημαίες σχετικά με τη διεκδίκηση ανακήρυξης της Καλαμάτας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

Στο μεταξύ, ανοιχτή παρουσίαση των ιδεών και προτάσεων της Ομάδας Εργασίας «Υποδομές» πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, στις 21.00 στον πεζόδρομο Πανταζοπούλου, δίπλα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η Ομάδα Εργασίας «Υποδομές» είναι μία από τις οκτώ Ομάδες Εργασίας, που βοήθησαν στη δημιουργία προτάσεων για την Πολιτιστική Στρατηγική της Καλαμάτας για τη δεκαετία 2015-2025. Η ομάδα αναζήτησε τα σημεία της Καλαμάτας που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και που χρήζουν επεμβάσεων, με γνώμονα πάντα τις πολιτιστικές υποδομές και το αστικό περιβάλλον. Αφού χαρτογραφήθηκε η Καλαμάτα και τα κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος, δημιουργήθηκαν υποομάδες, οι οποίες ανέλαβαν τη δημιουργία προτάσεων για διαφορετικές περιοχές της πόλης. Όλες οι επιμέρους προτάσεις έχουν έναν κεντρικό άξονα, αυτόν από το λιμάνι της Καλαμάτας μέχρι το Κάστρο της.

Παρουσιάστηκαν ιδέες και προτάσεις αναβάθμισης κτηρίων της πόλης, προτάσεις για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και προβλήθηκαν βίντεο για την επανάχρηση των αποθηκών στο λιμάνι και για την ανάδειξη της περιοχής του λιμανιού.
Όλες οι προτάσεις θα είναι σύντομα διαθέσιμες στον ιστότοπο του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, www.kalamata21.eu και θα υπάρξει έκθεση με πινακίδες, που θα περιγράφουν τις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας «Υποδομές», στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Kalamata21ypodomes.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech