Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπογραφή συμβάσεως για την κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα Δ.Ε. Άριος

Ο Δήμαρχος και η νόμιμη εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα Δ.Ε. Άριος» Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 και για το οποίο ανάδοχος – μετά από διαγωνισμό - έχει αναδειχθεί η Βασιλική Ι. Καραγιάννη, η οποία προσέφερε έκπτωση 46,09%.

Η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων επί του αποστραγγιστικού χάνδακα Ρίνα και των βοηθητικών χανδάκων που καταλήγουν σε αυτόν, στη Δημοτική Ενότητα Άριος, θα βοηθήσει ώστε να προστατευθούν οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις από πλημμύρες. Επίσης, με το έργο αυτό βελτιώνονται η πρόσβαση των ιδιοκτητών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις αυτών των περιοχών και η ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ βοηθείται και η αγροτική ανάπτυξη.
Η επέμβαση, που θα γίνει στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα, θα αρχίσει από την Τοπική Κοινότητα Αλωνίων, θα συνεχισθεί στις Τοπικές Κοινότητες Άμμου – Άριος και θα καταλήξει στην περιοχή φράγματος Παμίσου. Οι εργασίες αφορούν σε κατασκευή σωληνωτών οχετών για επικοινωνία των υπαρχόντων βοηθητικών χανδάκων ομβρίων μεταξύ τους αλλά και με τον χάνδακα Ρίνα, σε κατασκευή ρείθρων από σκυρόδεμα σε υπάρχουσες τάφρους και σε προσβάσεις στα κτήματα με τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων, ενώ θα κατασκευαστούν και τρία νέα γεφύρια, μεγαλύτερα κατά πλάτος, ύψος και μήκος σε σχέση με υπάρχοντα.

P7141500_Medium.JPGP7141501_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech